Noutati :

10 ani de Rocker’s Challenge, festivalul ce creeaza armonia dintre muzica, prieteni, familie, bucate alese si aer curat, in locuri de poveste din Banat

17 septembrie, 2019 - 09:10 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

Zona Banatului Montan surprinde tot mai mult în utlimii ani (chiar decenii!) cu festivaluri de muzică autentice, spectaculoase, cu o atmosferă excepțională care te face să revii în fiecare an, cu fiecare ocazie. Dacă Gărâna a devenit un brand, o emoție care vibrează într-un mic sat de pemi, iată că prin Rocker’s Challenge alte două sate se încarcă cu muzică bună și se animă cu oameni de calitate.

Sasca Montană, un sat cu tradiție îndelungată în minerit, se transformă între 21-22 septembrie 2019 într-o gazdă turistică pentru concertul aniversar dat de trupa sârbească Iskaz, susținut în curtea Rocker’s Inn (intrare liberă).

Organizatorii, Asociația Caraș Adventure, au pregătit nu doar muzica specifică, ci au propus un concept nou de promovare a Cheilor Nerei, a Cascadei Șușara (Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița): program complex cu activități în aer liber (mountain bike, tiroliană, plimbări); degustări de mâncare tradițională din Banat, gătită de oamenii locului, pe etnii. Astfel, este ocazia perfectă pentru a petrece un weekend cu familia sau cu prietenii, îmbinând aventura și mișcarea cu mâncarea excepțională și cu muzica sârbească rock cu  teme sociale.

Este locul perfect de unde poți să admiri debutul toamnei ruginii, să ai nostalgia verii și să îți planifici petrecerea de Anul Nou.

Gârnicul, cea de a doua locație a Rocker’s Challenge, este cu adevărat o provocare atât pentru cei care revin an de an, cât și pentru noii fani! Pentru că dacă la Sasca nu ai reușit să ajungi sau mai vrei încă o dată, la doar o săptămână distanță te așteaptă altceva, dar tot Rocker’s Challenge!!! De ce este special?  Gârnicul, situat la doar 14 km de Moldova Nouă, a fost mult timp un sat uitat de lume și de civilizație (bun, a contribuit și calitatea drumurilor de acces la izolarea lui! J, un sat locuit de vreo 300 de etnici cehi în care se vorbește cehă și se păstrează obiceiurile, se bea bere cehească la birturi (vreo 2) și în care se mănâncă plăcinte și pâine proaspătă la brutăria din sat. Această localitate este sufletul iubitorilor de rock la firul ierbii pentru că spațiile de cazare sunt limitate, cele câteva pensiuni sunt rezervate cu cel puțin o lună înainte de data festivalului, iar camerele disponibile de dormit la oamenii din sat sunt deja ale celor care revin an de an și care deja fac parte din familia extinsă a gazdelor! Deci, Gârnicul este al familiei rock, al nostalgicilor, al celor care fug de confortul aparatului de gătit și al mașinii de spălat vase! 2 zile, 28-29 septembrie, în care ești înconjurat de vechi prieteni, în care te manifești cu o familiaritate veselă față de necunoscuți și în care te bucuri nu doar de Parcul Natural Porțile de Fier, ci și de muzica fină a lui Dean Bowman și a formației lui Cristi Iakab, The Road Band. Da, căci la 10 ani de Rocker s Challenge, Cristi cântă din nou așa cum a cântat prima dată, pentru a ne demonstra că rockul nu îmbătrânește niciodată!

Pentru Rocker’s Challenge armonia dintre muzică, prieteni și familie, bucătărie aleasă și aer curat  reprezintă elementele definitorii. De 10 ani au demonstrat că un alt fel de festival rock se poate organiza, un alt fel de promovare turistică se poate face, iar oamenii se încăpățânează să se reîntâlnească și să se simtă bine, în ciuda… aici sunt mult mai multe de spus!

Program Rocker’s Challenge Sasca Montana 2019 – 21 septembrie

Activități: 12:00 – 16:00

– Tiroliana, Rapel
– Excursie MTB
– Vizitare Cascada Șușara, Mânăstirea Nera, Ochiul Beiului, Cascada Beușnița

Masă Traditională All Inclusive

Influențele multiculturalității entice din Banat în bucătărie : 16:00 – 20:00

– Langoși cu brânză și mujdei
– Tiganti (Placinte Crasovenesti)
– Platou bănțenesc – afumaturi, jumeri, toba, carnati, muraturi
– Krautsuppe
– Gulaș de vitel
– Purcel la proțap cu cartofi țărănești și salată sârbească
– Cremsnit
– Prăjituri asortate
– Băuturi incluse: Rachie de Banat, Visinata, Afinata, Bere (o) SKOL draft, apa, sucuri, cafea

Concert ISKAZ (Serbia): 21:30 – 22:30

Program Rocker’s Challenge Gârnic 2019 – 28 septembrie

Activități: 12:00 – 18:00

Vizitarea obiectivelor turistice din zonă: Peștera Padina Matei, Grota Haiducească, Complexul de mori funcționale din Gârnic, Rezervația Naturală Valea Mare, Complexul de cascade de pe pârâul Modăvița, Complexul de mori de pe râul Gramensca

Concert DEAN BOWMAN & ROAD BAND: 20.30 – 22.30

Locație: Pensiunea Gernik 100 – GârnicInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...