1 milion si jumatate de euro castigati, de la inceputul anului, pentru inzestrarea mai multor localitati din Timis. Cine a fost ‘motorasul’ care a pus lucrurile in miscare

TIMIS. Mai multe localitati din Timis au atras fonduri pentru investitii in agricultura, infrastructura sociala, dar si instrumente muzicale, in numai 8 luni.

CITESTE SI: Apartamentele de inchiriat in Timisoara fura startul la scumpiri in plina vara. Studentii arunca in aer preturile tot mai devreme de inceputul anului universitar

Un milion si jumatate de euro a castigat judetul Timis de pe urma proiectelor europene pentru care s-a batut Grupul de Actiune Locala Timisul de Centru si partenerii sai.

Primariile din Buzias, Cheveresu Mare, Sacosu Turcesc si Sanmihaiu Roman au semnat deja contracte pentru a cumpara utilaje si echipamente necesare activitatii din localitate, in timp ce edilii din Giulvaz au accesat fonduri europene pentru un sistem de supraveghere video pentru intreaga comuna.

‘Exista mai multe proiecte care sunt in faza de semnare a contractelor de finantare, vorbim de comunele Mosnita Noua, Nitchidorf si Giroc, precum si orasul Ciacova, care vor trebui sa se ocupe apoi de achizitii. Pentru sectorul public, am reusit sa punem in practica, pana acum, proiecte in valoare de aproximativ 800.000 de euro, ceea ce este foarte bine, sunt bani care aduc un plus dezvoltarii comunitatilor din Timis’, spune Alexandru Iovescu, manager al Grupului de Actiune Locala Timisul de Centru.

Astfel, timisenii care locuiesc la Sag vor avea, in urma unui proiect finantat cu bani europeni, dar si de la bugetul local, un centru medical chiar in comuna, in timp ce la Giroc, in urma proiectului initiat de GAL Timisul de Centru, va fi cumparata o ambulanta pentru Centrul Medical de Permamenta.

Mai mult, la Sag, a fost accesata o finantare de 70.000 de euro, bani necesari pentru cumpararea mai multor instrumente muzicale si pentru a sustine activitati artistice in comuna.

Din cei un milion si jumatate de euro, 800.000 de euro revin sectorrului public, in timp ce 600.000 de euro sunt destinati sectorului privat.

Banii destinati sectorului privat contribuie la dezvoltarea unor afaceri locale, una dintre conditii fiind si crearea de locuri de munca in comunitate. Pana acum, putem vorbi de o suma de aproximativ 600.000 de euro, cu potential de crestere in viitorul apropiat’, a mai spus managerul GAL Timisul de Centru, Alexandru Iovescu.

Pentru mai multe dintre aceste proiecte au fost semnate deja contractele de finantare, urmand ca in perioada urmatoare sa se treaca deja la faza de achizitie.

CITESTE SI: Castel cu pod de lanturi, complex de tobogane, ateliere in tunel, tonete cu bunatati. Se modernizeaza Parcul Copiilor din Timisoara

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...