Noutati :

Bani in plus pentru cumpararea de vaporase care sa circule pe Bega, in Timisoara. Cu cat s-a suplimentat suma?

7 aprilie, 2015 - 06:41 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Deoarece nimeni nu s-a prezentat nimeni la licitatia pentru achizitionarea de vaporase care sa circule pe Bega, consilierii locali au decis sa suplimenteze banii pentru achizitionarea acestora.

Initial, alesii locali au alocat 3,7 milioane de lei pentru vaporase, dar suma totala a fost marita la 8,5 milioane de lei, fara TVA. Asta inseamna aproape 2,4 milioane de euro, cu tot cu TVA.

„Suma estimata necesara pentru demararea procedurii de achizitie publica este de 8,5 milioane de lei, fara TVA, pentru achizitia de 7 vaporetto, din care suma de 3,7 milioane de lei fara TVA este deja cuprinsa in buget”, se arata in proiectul de hotarare adoptat de alesii locali.

Daca nu am reusi achizitia am pierde banii europeni, noi am facut o solicitare pentru reducerea numarului de vaporetto, dar nu a fost aprobata. Sunt sapte la numar. Vom mai face o incercare, de a cumpara vaporetto mai mici, de la 68 de locuri la 50. Daca nu ne achitam obligatia de a cumpara vaporetto se considera ca nu am respectat indicatorii si pierdem bani europeni. Niciunde pe mapamond nu se gasesc vaporetto asa ieftine cum a fost prevazut in proiect”, a spus primarul Nicolae Robu.

Totodata, consilierii locali au solicitat prelungirea perioadei de implementare a proiectului cu cinci luni, pana la data de 31 decembrie 2015.

Pretul final se va stabili prin licitatie. Am urmarit sa fie o suma totala alocata la care sa ne putem astepta ca vin ofertanti. Prima licitatie s-a desfasurat cu un plafon prea jos situat, astfel ca niciun ofertant nu s-a prezentat. Noi vom recupera, prin proiect banii, dar daca nu achizitionam vaporetto riscam sa pierdem banii europeni. Pe malul Begai s-a lucrat, lucrarile sunt in stadiu avansat, dar cu vaporetto este o problema”, a mai spus Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. La Orsova au incercat? Poate gaseau ceva ieftin…poate preaaaaa ieftin