„Vanatoarea Rotary” langa Timisoara: 80 de laturi pentru mistret si 4 capcane pentru fazani descoperite! VEZI FOTO!

TIMISOARA. Cateva zeci de vanatori si haitasi au participat la o vanatoare in apropierea Timisoarei. Scopul principal a constat in prevenirea si combaterea braconajului. Tot mai multi braconieri au fost prinsi in ultimii ani!

Rotarienii din Timisoara au organizat sambata dimineata „Vanatoarea Rotary”. Au pornit de la Satimpex, drumul spre Arad, inainte de Ortisoara.

Actiunea, pusa la punct in cele mai mici detalii de Grupa de vanatoare 74 Cocorul, a fost una demonstrativa, in care s-a aflat ce inseamna administrarea unui fond privat de vanatoare si cum se braconeaza in ziua de azi.

Organizatorii, care au verificat traseul Timisoara-Cornesti-Murani-Pischia-Giarmata-Dumbravita-Timisoara au urmarit felul in care este intretinut fondul de vanatoare, ce specii de animale sunt si care este starea acestora.

O atentie sporita au acordat-o capcanelor puse de braconieri, pe care le-au distrus. Astfel, vanatorii au descoperit 4 capcane pentru fazani si 80 de laturi pentru caprioare si mistreti. Din 2011, sute de capcane si laturi au fost distruse de paznicii fondului de vanatoare.

Fond de vanatoare a fost preluat de la Directia Silvica in urma cu doi ani, si are o suprafata de peste 10.000 de hectare.

Principalele probleme cu care se confrunta paznicii de vanatoare sunt braconajul, arderea miristilor de catre unii proprietari de terenuri agricole, lucru ce conduce la disparitia animalelor, precum si gunoaie aruncatein comp, care au acelasi efect.

In fiecare an se face evaluarea fondului, se inventariaza toate speciile. Cota o stabileste inspectorii de resort din cadrul Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Timisoara, institutia care ofera sprijin si da sfaturi utile proprietarilor de fonduri de vanatoare.

FOTO: Virgil Simonescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Distrugerea culturilor cu jeepurile sta tot in atributiunile „gestionarului”???

  2. Hai lasa ne, Traian Sere cel mai mare braconier s-a apucat sa ne dea lectii!!! Mai bine sa ne spuna cate falsuri a facut sa obtina gestiunea fondului de vanatoare, cu Cracanel(pt necunoscatori Adam Craciunescu de la Romsilva)!!! Sere asta e un handicapat notoriu, care se crede buricul pamantului si acum vrea sa isi spele imaginea de infractor de 2 lei, care daca i s ar face un test psiho pe bune, sigur nu l ar trece!!! Lasa ne Sere cu gargara, mai bine dute si mulge vacile ca oricum nu te crede nimeni ca esti in stare de altceva.