Noutati :

Universitatea Politehnica Timisoara – pe locul I in lume. Ce performanta a reusit ?

18 decembrie, 2015 - 03:41 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
3

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara este pe primul loc in lume, in domeniul Controllers, Control si Tunning. Profesorul dr. ing. Radu-Emil Precup, de la Universitatea Politehnica Timisoara a fost desemnat cel mai bun din lume in domeniul automaticii, stiinta care se ocupa cu studiul si realizarea unor structuri si echipamente capabile sa asigure conducerea sistemelor fara interventia umana.

Clasamentul a fost realizat de Scopus, cea mai mare baza de date de abstracte si citari a literaturii peer-reviewed din lume. Rezultatele prof. dr. ing. Radu-Emil Precup si ale echipei sale au adus Universitatea Politehnica Timisoara pe locul I in lume, devansand universitati de prestigiu precum University of Ottawa, Beijing Jiaotong University sau Ecole Polytechnique Federale de Lausanne. Echipa condusa de prof. Radu-Emil Precup este formata din prof. univ. dr. ing. Stefan Preitl, conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, s. l. univ. dr. ing. Mircea-Bogdan Radac, s. l. univ. dr. ing. Claudia-Adina Bojan-Dragos, s. l. univ. dr. ing. Daniel Iercan, as.univ.dr.ing. Alexandra-Iulia Szedlak-Stinean, dr. ing. Radu-Codrut David, drd. ing. Lucian-Ovidiu Fedorovici, as. univ. drd. ing. Emil-Ioan Voisan si dr.ing. Raul-Cristian Roman.

Echipa Universitatii Politehnica Timisoara a publicat in perioada 2010-2014, 122 de articole in domeniul automaticii, ramura controllers, control si tunning, iar acestea au fost citate in aproape 500 de lucrari din intreaga lume.

„Performantele apreciate prin Scopus reprezinta certificarea faptului ca echipa din care fac parte se straduieste zi de zi sa arate ca in Universitatea Politehnica Timisoara se lucreaza cu studentii si sunt obtinute rezultate de cercetare vizibile in domeniul automaticii. Sunt recunoscute rezultatele echipei in diferite directii ale conducerii automate(clasice si moderne), care includ sisteme de conducere inteligenta, data-driven control si algoritmi de optimizare de inspiratie biologica. Performantele atinse de echipa atesta importanta automaticii si Universitatii Politehnica Timisoara in context local, regional si mondial. Rezultatele obtinute ne incurajeaza sa continuam cercetarile si colaborarile cu echipe din Canada, Ungaria, Olanda, Germania, Franta, Anglia si Brazilia”, a declarat profesor dr. ing. Radu-Emil Precup.

In data de 17 decembrie 2015, Universitatea Politehnica Timisoara i-a acordat profesorului Radu-Emil Precup, Premiul Excelentei in Cercetare pe anul 2015, pentru activitatea de cercetare avansata care a reconfirmat nivelul de inalta performanta al institutiei de invatamant superior.

„Universitatea Politehnica Timisoara apreciaza si premiaza munca extraordinara pe care o depun profesorii si studentii UPT. Incurajam, prin tot ceea ce facem, oamenii care isi doresc sa obtina rezultate si care aduc Universitatii Politehnica Timisoara renume international”, a declarat rectorul UPT, Viorel Aurel Serban.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Teoria ca teoria, dar practica ne omoara! Asa de buna este UPT, ca atunci cand vin la interviu proaspetii absolventi constati ca nu cunosc nici fizica de liceu…. Nu toti, dar ingrijorator de multi. Scopul UPT nu era ala sa formeze ingineri?
  Articolele astea scrise pe banda rulanta de perparatori si asistenti pentru „profi” sunt cam egale cu 0 barat. Informatii preluate, traduse si adaptate de la altii. Nu provin din rezultatele cercetarii autentice autohtone.
  Se scriu sute de articole pe an dar se lucreaza dupa cursuri scrise acum 20-30 de ani….

 2. Opinia Tm are dreptate! Si iata de ce:
  Timisoara are ca simbol Politehnica – cea mai veche universitate din Tm
  Studentii au putut mereu sa se angajeze si in tara si in strainatate.
  Universitatile celelalte nu produc specialisti/experti ci doar filologi, poeti, filosofi, adica fara meserie
  Generatii intregi de absolventi valorosi confirma calitatea inalta din aceasta scoala
  Exista numeroase premii internationale acordate profesorilor de la UPT
  Politehnica ofera numeroase specializari de top, inclusiv management si comunicare
  UPT are o experienta comparabila cu marile universitati din lume
  La nivelul conditiilor de cazare stau cel mai bine. La fel si la sedii.
  Are o recunoastere internationala pe merit!

 3. Radu Emil Precup e intradevar foarte tare, mi-a fost profesor si va pot confirma ca e super OK atat ca om cat si profesional.
  Merita mentionat ca are 2 facultati Matematica Pura la Vest cat si AC la Poli.

  Bravo Radu Emil