Un nou curs organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Ce pot afla responsabilii de mediu?

TIMISOARA. In conformitate cu Legea nr.211/25.11.2011, alin.3, detinatorii sau producatorii de deseuri, persoane juridice, comercianti, dar si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efecturarea operatiunilor de colectare si transport deseuri „au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane.

In acest context, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, prin Directia de Formare Profesionala organizeaza cursul Responsabil de mediu, adresat tuturor celor interesati sa gestioneze procese de mediu si agentilor economici care genereaza deseuri.

Activitatea desfasurata de responsabilul de mediu cuprinde stabilirea aspectelor, obiectivelor de mediu, propunerea de masuri pentru rezolvare a problemelor de mediu, inbunatatirea performantelor de mediu ale organizatiei.

Tematica cursului:

– Instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incat sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in domeniul gestionarii deseurilor.
– Aplicarea prevederilor legale privind protejarea mediului
– Aplicarea procedurilor de calitate
– Gestionarea cerintelor legate de mediu
– Elaborarea programului de management de mediu
– Realizarea auditului intern
– Supravegherea activitatii pentru prevenirea efectelor provocate de situatiile de urgenta
– Raportarea activitatii de mediu
– Elaborarea documentatiei sistemului de management de mediu

Lector: Lavinia Alina Caluseru

Certificatele obtinute la absolvirea cursului sunt emise in maximum 30 de zile si au recunoastere nationala, fiind e,ise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.

Cursul se desfasoara in perioada 18-22 aprilie 2016, de luni pana vineri, intre orele 17 si 20, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis, din Bd. Eroilor de la Tisa, nr. 22.

Taxa de participare este de 800 de lei pentru fiecare participant, iar membri CCIAT beneficiaza de o reducere de 10%, conform Ghidului de Servicii.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...