Noutati :

Trasee de biciclete de-a lungul raului Bega, din Timisoara pana in Serbia, vor fi realizate in 2013

5 ianuarie, 2013 - 10:34 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Timisorenii vor putea merge pe bicicleta pana in Serbia. Construirea traseelor cicloturistice pe malul raului Bega, din Timisoara pana in Serbia, va incepe in 2013. Valoarea proiectului este de 2.3 milioane de euro.

Proiectul „Valorificarea potentialului turistic transfrontalier, incluzand piste de cicloturism de-a lungul raului Bega, in aval de Timisoara”, derulat de Administratia Bazinala Apele Banat, se intinde pe o perioada de 18 luni.

Probabilitatea de incepere a proiectului este 2013. Parteneri sunt Consiliul Judetean Timis si Primaria Zrenianin (Serbia)”, a spus directorul Apelor Banat, Ionel Vlaicu.

Potrivit proiectului, lungimea pistei de cicloturism va fi de 37 de kilometri (de la Podul Modos pe malul stang, iar de la Utvin pana la frontiera, pe malul drept), latimea partii carosabile – 2 metri, iar latimea platformei se va situa intre 2.5 si 4.5 metri.

Valoarea totala a proiectului depaseste 2.3 milioane de euro, 85% din suma o reprezinta finantare europeana.

Actualmente, proiectul se afla in faza de precontractare. La 31 iulie a avut loc vizita pe teren, in urma careia au fost facute rectificari bugetare si s-a stabilit termenul predarii documentelor lipsa: acordul parteneriatului cu Serbia si acordul de mediu. Acestea vor fi rezolvate in cel mai scurt timp, iar proiectul va demara”, a explicat directorul Apelor Banat, Ionel Vlaicu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Excelent !!!

  2. da florine eu si stelu te sustinem mai mult vom da voturile noastre la viitoarele acelora care vor face acest lucru ,,, poate ne vom mobiliza toti BIKERI in acest sens .. bencec pischia ianova a devenit cam monoton in ultimul timp

  3. Cu un amendament – NU PÂNĂ ÎN SERBIA – pt ca pista de biciclete nu va trece printr-un punct de trecere frontieră. Deci până la Zrenjanin cu bicileta se va putea ajunge când ambele state vor fi în spaţiul Schengen (2513)