Noutati :

Sute de liceeni din Timis, care se pregatesc pentru bacalaureat, sunt corigenti pe primul semestru!

3 iunie, 2012 - 09:54 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

Rezultatele sub orice critica obtinute de liceenii timiseni in 2011 i-a determinat pe profesori sa-si ia mai in serios munca si sa nu se lase pacaliti de promisiunile tinerilor, care in urma cu un an i-au asigurat ca examenul national nu o sa le ridice probleme.

Promovarea n-a fost floare la ureche, asa cum sperau, iar consecintele – grave pentru toata lumea: elevii n-au mai intrat toti la facultate, unele licee au pierdut clase din cauza promovabilitatii scazute, iar imaginea dascalilor a avut mult de suferit.

Asa ca, incepand cu acest an scolar, profesorii si-au luat mai in serios meseria. Rezultatul: de patru ori mai multi corigenti de clasa a XII-a si a XIII-a la finele primului semestru decat in urma cu un an. Astfel, pe primul semestru al acestui an scolar, 556 de elevi de clasa a XII-a n-au promovat cel putin o materie.

Mai mult decat atat, 1.909 liceeni au ramas cu situatia neincheiata. Din cauza absenteismului, elevii n-au primit note si au ramas cu situatia neincheiata. Comparativ cu anul trecut, situatia este chiar dramatica. in anul scolar precedent, 167 de liceeni de clasa a XII-a au ramas corigenti la cel putin o materie si 194 au ramas cu mediile neincheiate.

„Aceste rezultate reflecta o evaluare pertinenta pe care cadrele didactice au facut-o pe parcursul acestui an scolar. Dupa dezastrul de la examenul de bacalaureat de anul trecut, mesajul transmis de Inspectoratul scolar a avut efectul dorit, iar calitatea actului educational a crescut fata de anul trecut”, explica Marin Popescu, inspector general in cadrul Inspectoratului scolar Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. generatia pop corn messenger counter strike, ce asteptari sa ai?!, societatea e bolnava, tinerii la fel..Sa astepti pensie!!, trebuie sa fi naiv..