Noutati :

Revolutionarii vor curatenie in randul propriilor asociatii din intreaga tara! Doar cei care au certificate pana in 1996 sa fie recunoscuti revolutionari

25 noiembrie, 2011 - 08:01 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Liderii revolutionarilor din Timisoara si Bucuresti spun ca mitingul desfasurat in capitala Banatului a fost organizat acolo unde trebuie intrucat de aici a pornit Revolutia din decembrie ’89.

Virgil Hosu, presedintele Asociatiei ALTAR 1989, a spus ca doreste curatenie in randul asociatiilor de revolutionari. „Nu e normal ca in Caracal sa fie 200 de luptatori cu merite deosebite, iar in Timisoara, un oras de dimensiuni mult mai mari, sa fie 500. Asta e doar un exemplu“, sustine acesta. Acesta cere ca doar luptatorilor certificati prin lege, pana in 1996, sa li se recunoasca dreptul de a fi revolutionar. El adauga ca Legea Recunostintei reprezinta o decizie politica ce trebuie dusa pana la capat.

Acesta a precizat revoltat ca nu este de acord cu faptul ca exista pensionari cu pensii de 7-8.000 de lei. „Multi dintre acestia au fost tortionari in regimul comunist! Nu e corect ca ei sa primeasca acesti bani si de la revolutionari sa se taie fonduri“, a spus indignat Virgil Hosu.

Ioan Savu, liderul revolutionarilor grevisti din Timisoara a precizat ca trei colegi care se aflau in greva au ajuns la spital. Ambulanta i-a preluat de la sediul Asociatiei ALTAR, acestia aveau tensiune foarte ridicata. El a adaugat ca doi au fost externati, dar al treilea se afla in continuare sub supraveghere medicala, la spital.

Doru Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, a spus ca manifestarile de vineri de la Timisoara sunt normale atata timp cat revolutionari din toata tara au venit in capitala Banatului.

El a adaugat ca se gandeste sa candidaze pentru parlament anul viitor. „Daca se tin alegeri, anul viitoar poate candidez si eu. De ce nu? Am stat 22 de ani deoparte“, a precizat Doru Mihaies. Mai mult decat atat, acesta a declarat ca, inpreuna cu Cristian Diaconescu, a incercat sa-l dea afara pe Ion Iliescu din partid, dar incercarile lui si ale fostului candidat la presedintia PSD auramas fara ecou.

CITESTE SI: Sute de revolutionari au protestat fata de taierea unora dintre drepturile banesti. Au reusit sa se certe ca la usa cortului la miting

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor