Noutati :

Premiera in sistemul cameral romanesc. Birou unic la Camera de Comert, Industrie si Agricultura

10 iunie, 2016 - 07:25 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis aduce la cunostinta comunitatii de afaceri locale deschiderea oficiala a Biroului Unic, care va avea loc in data de 23 iunie 2016, ora 1200, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Biroul Unic va functiona in structura CCIAT ca entitate fara personalitate juridica si va oferi antreprenorilor consultanta si informatii primare specifice.

Metodologia de lucru consta in prezenta cate unui reprezentant al fiecarei institutii partenere la Biroul Unic, saptamanal, in fiecare zi de marti, in intervalul orar 9 -12.

Parteneriatul Regional pentru infiintarea „Biroului Unic” s-a nascut urmarea relatiilor de colaborare indelungate si fructuoase ale CCIAT cu institutiile care si-au exprimat acordul de a fi parte a acestuia, respectiv servicii deconcentrate in teritoriu, organizatii intermediare regionale, alte entitati.

Din dorinta de a crea un climat de afaceri stabil si coerent, compatibil cu standardele nationale si europene, conducerea CCIA Timis si-a propus pentru anul acesta sa confere o noua dimensiune parteneriatului cu autoritatile publice regionale si locale. Astfel, in cadrul Acordului de Colaborare incheiat cu Institutia Prefectului Judetul Timis, CCIAT a derulat in perioada ianuarie – iunie a.c., un numar de noua seminarii de instruire si informare a agentilor economici, pe tematici de interes: Codul Muncii (Inspectoratul Teritorial de Munca Timis); Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala (Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara); Codul Vamal Unional (Directia Regionala Vamala Timisoara); reglrementari privind siguranta alimentara, protectia consumatorului si ordinea publica (Inspectoratul Judetean de Politie Timis / Serviciul Investigarea Criminalitatii Economice, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Timis, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis); legislatia securitatii la incendii (Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „BANAT” al Judetului Timis, Primaria Municipiului Timisoara / Biroul Autorizare Activitati Comerciale si Gestiune Spatii Publicitare); Ziua Agriculturii (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura), Programul National pentru Dezvoltare Rurala 2016 (Centrul Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale 5 Vest, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale); protectia mediului (Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Timis); igiena si sanatate publica (Directia de Sanatate Publica Timis) – actiuni care au reunit peste 1300 de agenti economici.

Avand in vedere succesul de care s-au bucurat aceste actiuni in randul agentilor economici timiseni, calitatea dinamica si interactiva a prezentarilor, acuratetea si rigurozitatea informatiilor transmise, CCIA Timis impreuna cu institutiile mai sus mentionate au convenit infiintarea unei structuri menita sa contribuie la facilitarea dialogului cu mediul de afaceri local.

La evenimentul de inaugurare, alaturi de semnatarii documentului, au fost invitati oficiali ai administratiei publice locale, corpul diplomatic acreditat la Timisoara, mediul universitar, firme, mass media.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...