Noi schimbari in trafic, in apropiere de pasajul Jiul din Timisoara. Se modifica sensurile de mers! Pe unde vor putea circula soferii?

TIMISOARA. Se modifica sensurile pe un important drum din Timisoara, din cauza lucrarilor la pasajele jiul si Popa Sapca. Reprezentantii municipalitatii au anuntat ca pe spaiul Nicolae Titulescu se va circula pe dublu sens, pe portiunea de la intersectia cu strada Seiler pana la strada Jiul.

Astfel, de joi, 4 august, de la primele ore ale diminetii, va fi instituita aceasta masura, pentru ca soferii sa aiba alternative de rute ocolitoare. Astfel, va putea fi evitata zona centrala, iar accesul dinspre bulevardul Repubicii spre zona centrala si spre calea Sagului va fi mai usor.

De asemenea, odata cu introducerea noilor reguli de circulatie in zona, soferii nu vor mai avea voie sa opreasca pe strada Anton Seiler.

Vezi AICI harta cu noile sensuri si trasee din zona pasajului Jiul.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. 1. Conform hartii ar rezulta ca traficul pe sub pasaj este posibil (urma verde), dar intrebare cand cum cate sensuri ??? Este pasajul Jiul INCHIS sau DESCHIS
    2. Poate aceasta comisie care hotareste se va gandi si la faptul ca astfel va creste afluxul de masini catre podul de la Maria, dupa care in intersectia de la spl. Tudor Vladimirescu exista cateva incoerente, care se bat cap in cap:
    – indicator interzis la dreapta ;
    – marcajul pe carosabil numai inainte.
    Daca deja aceasta comisie doreste sa-si faca prezenta in sens pozitiv, sarind peste aglomerarea Centrului, le propun (desi stiu ca pe nimeni nu intereseaza) doua lucruri:
    – marcajul drept inainte sa fie anulat devenind posibila si coborarea LEGALA spre Flora (Consulat) e – prin semaforizarea intersectiei sa fie prioritizat selectiv mersul in lungul bulevardului pe cele doua sensuri: tact (1) Centru -> Iosefin respectiv tact (2) Iosefin -> Centru; de asemeni si in lungul splaiului.
    Si acum se creaza cozi (la coborarea de pe pod si virare stanga (dar nu numai).
    Sau, daca dansii stiu altceva, sa se suie la volanul masinii (zilnic si nu langa sofer) si sa testeze ce vor faca la fata locului.
    Cele 14 + luni care vor urma vor fi foarte grele.
    Timisoara a ajuns sa fie plina in ineptii de marcare, semnalizare, prioritizarei, nerespectarea cerintelor codului rutier s.a. .

  2. Asteptam sa publicati stirea cu sinuciderea idiotului de robu(narcicistul! ) si a pupincuristilor din Comisia de circulatie!!!Niste TAMPITI care incaseaza lunar o caruta de bani si care sunt invizibili pe strazi!!!

  3. Astazi, dupa problemele de circulatie de ieri au rasarit politisti rutieri ca ciupercile. Totul este confuz, azi e voie, maine nu. Ma gindesc ca exista un proiect, etape de lucru care ar trebui mai mult mediatizate, ca lumea sa stie ce se intimpla, iar un grup de specialisti (care conduc regulamentar o masina) sa studieze stiuatia si sa ofere cele mai bune alternative. In momentul de virf este necesar dirijare circulatiei.

  4. Are streets for peoples or cars !

    Transformarea orasului Amsterdam, sper sa asist la asa ceva in viata asta si in Timisoara .

    Toate studiile serioase de trafic demonstreaza ca dupa largirea unui drum volumul de masini creste iar capacitatea acestora de preluare a traficului este depasita la un an maxim doi ani dupa investitia initiala. Deci o minune tine doua zile incepand cu alaltaieri. Exact asta facem noi , o frectie la picior de lemn cu costuri exagerate.
    Taiem arbori vechi de zeci de ani ca sa largim sosele cu implicatii serioase aspupra sanatatii locuitorilor acestui oras, boli autoimune si altele cu implicatii financiare majore si asupra sistemului public de sanatate , oare de ce nu invatam sa gandim corect pana la capat si sa luam in calcul toate aspectele?

    http://dailyhive.com/calgary/sharing-amsterdams-story-of-transformation-into-a-city-for-people?utm_medium=email&utm_source=flipboard#.V6Q3uSo9HZt.link

    Solutii :
    Centura feroviara , centura auto la nivel de autostrada, statii de transfer, achizitionare de mijloace de transport in comun moderne cu costuri reduse de exploatare si timpi de parcurs mici , benzi prioritare pt mijloace de transport in comun, parcari la intrarile in oras si incurajarea deplasarii cu vehicule nonpoluante .
    Se inearca cate ceva dar din pacate nimic nu este corelat ( velo-tm, dar si bicicletele si pistele lasa de dorit) , cand o sa invatam ce inseamna dezvoltarea durabila ?

    • Exemplul poate fi pozitiv, dar necesita cateva observatii:
      – daca ar exista o astfel de viziune – desi cele doua orase au relativ putin comun – cam care ar fi costul (fara un studiu de fezabilitate de milioane de EURO) ci doar estimat; m-ar bucura sa vad o astfel de restructurare urbanistica, ca baza de discutie;
      – o astfel de reconstructie ar trebui sa schimbe complt structura urbanistica a Timisoarei; mai departe ce facem cu miile de familii care sunt „captive” in centrul Timisoarei traditionale (centrul extins) care raman cu multe in aer?
      – poate ar trebui importata si apa pentru realizarea canalelor pentru vaporase.

  5. Stimata redactie,
    Cereti va rog de la Comisia de circulatie … un plan exstins care sa contina si zona Bredicianu-piata 700 – bv. Gh. Lazar.
    Cu multumiri,
    din trafic

  6. intrebare , intrebatoare: se va lucra 24/24, 7 zile din 7 la Pasajul Jiul??