Inspectoratul Scolar Timis se pregateste de plecarea din centrul Timisoarei! Unde i se pregateste mutarea?

TIMISOARA. S-au tot cautat solutii pentru sediul Inspectoratului Scoar al Judetului Timis care functioneaza inca intr-o cladire retrocedata pentru care se plateste chirie.

De-a lungul timpului s-au vehiculat mai multe variante, iar in cele din urma, s-a ales o solutie. Inspectoratul Scolar al Judetului Timis va pleca din centrul orasului, de pe bulevardul C. D. Loga, si se va muta in Calea Aradului, intr-unul din spatiile ramase libere dupa comasarea, in acest an scolar, a Liceului Agricol cu cel Silvic, in urma careia elevii au plecat la Padurea Verde.

In locul in care a functionat Liceul Tehnologic Agricol Petru Botis din Calea Aradului, pe o suprafata de 31.312 mp, si care apartine municipalitatii, se afla mai multe imobile, iar intr-unul dintre ele, in care functiona liceul, de 4.314 mp s-ar muta ISJ Timis. Tot acolo isi va gasi locul si Casa Corpului Didactic.

„Deocamdata avem o Hotararea de Consiliu Local in care Consiliul Local is exprima acordul sa cedeze cladirea de la Liceul Agricol Ministerului si avand aceste documente, o sa ne apucam de ce avem noi de facut: sa intabulam cladirea, sa facem un proiect pentru reparatii si tot ce avem nevoie ca sa putem sa functionam acolo”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Francisc Halasz, inspector adjunct al ISJ Timis.

Cu toate ca au fost facute toate demersurile pentru mutarea Inspectoratului Scolar in cladirea din Calea Aradului, transferul efectiv este departe de a se intampla. Potrivit reprezentantilor ISJ, va dura cel putin un an, de acum inainte.

„Noi acum avem un contract de inchiriere pentru cladirea in care ne desfasuram activitatea, valabil pana in 2017, dar totodata, daca ni se comunica un preaviz, atunci in 120 de zile trebuie sa parasim cladirea. Insa deocamdata nu am primit o astfel de notificare. De mutat efectiv nu ne gandim mai devreme de anul viitor. Cu singuranta nu mai repede de inceputul anului scolar viitor”, a completat Francisc Halasz, inspector adjunct al ISJ Timis.

In prezent, pentru cladirea in care functioneaza Inspectoratul Scolar Timis, Primaria Timisoara plateste lunar o chirie de 3000 de euro, catre Fundatia Caritatea.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Lorelei spune:

  Inca o cladire de patrimoniu pierduta! Ba chiar mai mult decat atat, primarul „ajuta” proprietarul (acelasi ca si la fostul Liceu de Arta) sa obtina declasificarea din categoria de cladire de patrimoniu, astfel incat marele „proiect” de constructie a unui hotel de lux intr-o zona istorica protejata sa poata prinde contur, prin daramarea celor doua cladiri!!! In ciuda opozitiei arhitectilor si istoricilor, afacerile imobiliare dubioase continua nestingherite in Cetate! Halal!

 2. HOR spune:

  Daca cladirea are proprietar nu este de patriminiu, da.Cand aceste cladiri au fost nationalizate ( confiscate) nimeni nu a comentat, au fost evacuati ce care le-au construit si au fost stramutati toti tortionari din regimul comunist (este valabil pentru toate cladirile nationalizate ) care neam de neamul lor nu au baut un cui.

 3. remus spune:

  Exista vreun TIGAN BORIT caruia i se plateste chirie de catre primarie? Trebuie luate masuri urgente ! … Si facute verificari amanuntite la contractul sau contractele prin care „jagardelele” au intrat in posesia imobilului.