Noutati :

Flashmob zumba pentru bolnavii de ADHD. Zeci de liceeni au dansat in Piata Operei din Timisoara

9 iunie, 2013 - 07:28 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Peste 200 de liceeni s-au mobilizat pentru a dansa zumba in centrul Timisoarei. Tinerii, adunati de Fundatia „Speranta”, au incercat sa traga un semnal de alarma cu privire la boala ADHD.

Liceenii au dansat zumba vreme de 10 minute, pe coregrafie. Zeci de timisoreni s-au oprit sa vada dansul. Totul in incercarea de a desemna o zi mondiala pentru constientizarea ADHD.

„Tema este ADHD exista! De ce asta? Pentru ca inca sunt dileme in ce este real si ce este mit. Cu adevarat ADHD nu este un mic. Am angrenat vreo 11 scoli din Timisoara si de pe sate care contribuie, avem studenti voluntar, avem oameni adunati pe Facebook. Flashmobul nostru este un dans de 10 minute, cu coregrafie, pe pasi de zumba. Este o actiune mai mare cuprinsa intr-un program care se desfasoara in mai multe tari din lume, de desemnarea a unei zile mondiale a constientizarii problematicii ADHD”, ne-a spus Letitia Baba, directorul Fundatiei „Speranta”.

ADHD este o tulburare comportamentala care afecteaza mai ales copiii si se manifesta prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unui anumit subiect sau unei anumite actiuni. Daca nu este tratata, poate avea consecinte negative pe termen lung (psihologice, sociale, economice).

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...