Noutati :

Expres 7 si 8 au traseu nou din pricina lucrarilor la pasajul subteran Michelangelo. Vezi cum va fi afectat transportul in comun in zona!

5 aprilie, 2013 - 03:36 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
5

TIMISOARA. Luni incep sapaturile la podul Michelangelo, anunta reprezentantii RATT. Tocmai de aceea, conducerea regiei a fost nevoita sa modifice traseele unor linii de transport urban. Vedeti aici pe unde vor circula Expres 7 si Expres 8 si cum este afectata circulatia troleibuzelor!

Incepand cu ziua de luni, 8 aprilie, autobuzele care circula pe linia Expres 7 din zona Freidorf vor avea traseul neschimbat pana la Podul Mitropolit Andrei Saguna, unde vor vira la stanga si vor opri in statia de pe pod. Mai departe, autobuzele de pe linia Expres 7 vor circula pana la Posta Mare cu inca o oprire, care va fi in statia I.C. Bratianu, statie in care opresc de obicei troleibuzele de pe linia 19. La intors se pastreaza traseul obisnuit.

Traseul liniei Expres 8 va suferi mai multe modificari. Calatorii care obisnuiau sa circule din Calea Sagului spre centrul orasului vor avea la dispozitie un nou traseu.

Din pricina lucrarilor de la Podul Michelangelo, autobuzele de pe linia Expres 8 nu mai pot ajunge pana in zona cartierul Fabric. In aceste conditii, autobuzele se vor indrepta din Calea Sagului spre centrul orasului si vor avea statii noi la Podul Mitropolit Andrei Saguna si la Catedrala Mitropolitana. Denumirea acestui nou traseu va fi Expres 33.

Calatorii din zona Fabric care circulau pe linia Expres 8 vor avea la dispozitie un traseu nou intitulat Linia 22 autobuze.

Din vechiul traseu al liniei 8 se pastreaza urmatoarele statii: Apateu, Campului, Iosif Vulcan, Baba Dochia, Iepurelui, Liceul Calderon.

Autobuzele vor inainta pana la fantana arteziana de pe strada J. H. Pestalozzi, vor vira la dreapta pe Splaiul Nistrului, urmand sa intre pe portiunea traseului nou pe Bulevardul Revolutiei din 1989, strada Hector, Bulevardul Take Ionescu, strada Nicu Filipescu si retur.

Pe sectorul Splaiul Nistrului – strada Hector, in ambele sensuri, se vor infiinta patru statii: pe Bulevardul Revolutiei din 1989, intre Consiliul Judetean Timis si Liceul Ana Aslan statia Prefectura; pe strada Hector, in actuala statie Hector a linie 40 autobuze; pe Bulevardul Take Ionescu, statia Bastion, comuna cu troleibuzul 11, 17, Expres 4 si Expres 4 barat; pe strada Nicu Filipescu, inainte de strada Henri Coanda, statia Filipescu.

Abonamentele emise pe linia Expres 8 pana la data de 5 aprilie 2013 raman valabile pe liniile Expres 33 si Linia 22 autobuze pana la expirare.

Liniile Expres 2, Expres 3 si liniile de troleibuz 15, 16 si 19 nu vor fi afectate de lucrarile de la Podul Michelangelo, asigura reprezentantii RATT.

Iata noile statii!

Statii traseu Expres 7: Abator – Fabrica de Zahar – strada Polona – strada Rascoala din 1907 – strada C. I. Nottara – strada Podgoriei – Liceul Auto – strada V. Simionescu – strada Pacii – strada Vaslui – Bulevardul Dambovita – strada Transilvania – Piata I. Maniu – Bulevardul Brancoveanu – Piata Mocioni – Pod Mitropolit Andrei Saguna – Bulevardul I.C. Bratianu – Posta Mare. Statii noi: Mitropolit Andrei Saguna si I.C. Bratianu.

Statii traseu Expres 33: Pod Calea Sagului – strada Ceferistilor – strada Islaz – strada Bujorilor – Piata Veteranilor – Bulevardul Dambovita – Culevardul C. Brancoveanu – strada C. Porumbescu – Piata Balcescu – Facultatea de Mecanica – Pod Mitropolit Andrei saguna – Catedrala Mitropolitana si retur.

Statii traseu Linia 22 autobuze: strada Apateu – strada Levantica – strada Caprioarei – Uzina de Apa – strada Iosif Vulcan – strada Baba Dochia – strada Iepurelui – Liceul Calderon – Prefectura – strada Hector – Bastion – strada Nicu Filipescu – strada J.H. Pestalozzi si retur.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. E8, cel puţin, putea face un ocol (fie şi privilegiat) prin Complex, astfel încât să rămână cu deservire maximă pentru staţiile de interes, mai ales cele de la POLI şi UVT, tur-retur (câtă vreme se lucrează pe porţiunea giratoriu-BRD)… etc.

  2. E8 ar putea din Balcescu sa vireze de pe Mihai Viteazu pe Victor Babes, adica pe vechiul traseu al autobuzului 41. Poate iesi de pe Eroilor pe linia de tramvai pana la fabrica de bere, iar apoi, ori isi continua drumul spre Apateu, ori se intoarce la fanatana Aquatim de pe Pestalozzi. In aceasta maniera se vine in sprijinul studentilor Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor, precum si al elevilor de la Liceul J.L. Calderon. De ce mijloacelor de transport 15, 16, 19, E2 si E3 li se permite sa traverseze Michelangelo? Despre ce vorbim? Oricum despre respectarea principiului comunitar al nediscriminarii, in niciun caz!

    • mai intai uitate pe unde circula 15, 16, 19, E2 si E3 si ce drum este inchis, apoi mai comenteaza de discriminare

      • Decat sa comentezi despre invocatul principiu al nediscriminarii, mai intai era normal sa-ti declini identitatea

  3. E 8 a fost o linie foarte solicitata,solutia gasita de catre ratt a fost una foarte superficiala.Din respect pentru calatorii platitori ar fi de preferat sa reganditi traseul si sa nu il rupeti in doua fara o legatura pertinenta.