Epopeea rezistentei antiotomane din Banat, la Universitatea Politehnica din Timisoara. FOTO!

Fundatia Politehnica si Universitatea Politehnica Timisoara au fost gazdele prezentarii publice a volumului  “Banatul in lupta antiotomana”, realizat de Ioan Hategan si Alexandru Kosa. Volumul reprezinta prima carte care trateaza, pe larg, epopeea rezistentei antiotomane din Banatul secolelor XIV-XV, in  peste sase sute de pagini cu informatii interesante si necesare.

„Lupta antiotomana de la Dunarea mijlocie si de Jos a constituit o preocupare majora pentru minte timp de peste doua decenii. Am fost atras de uriasul efort militar la care popoarele dunarene au fost supuse in incercarea de a stabili frontierele Imperiului Otoman pe linia Dunarii.Inceputurile dateaza din perioada anilot 1972-1973, odata cu teza de licenta, Pavel Chinezu, prezentata la Facultatea de istorie-filosofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Intrarea ca muzeograf la Muzeul Banatului din Timisoara mi-a permis sa continui si sa aprofundez cercetarea stiintifica. „ isi aminteste autorul.

Cartea a fost elaborata sub egida Academiei Romane, filiala Timisoara si a fost prezentata de dl.academician Paun Ioan Otiman.Evenimentul a fost primul din seria actiunilor culturale organizate de Fundatia „Politehnica” in 2015.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...