E oficial. A fost aprobata si prima lista neagra cu proprietari care nu si-au ingrijit cladirile si vor plati taxa de paragina la Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce luni de zile au fost avertizati si chiar amendati pentru a fi induplecati sa isi intretina cladirile, din 2018 mai multi proprietari din Timisoara vor trebui sa achite taxa de paragina.

CITESTE SI: Tramvaie noi care sa transporte 200 de calatori, la Timisoara. Visul primarului Nicolae Robu, pentru care vrea un… studiu de oportunitate 

Consilierii locali au votat 34 de proiecte de hotarare prin care tot atatia proprietari din Timisoara vor plati impozite marite de 3, 4 sau 5 ori pentru imobilele in care locuiesc. Dintre acestia, doar proprietarul unei cladiri de pe Calea Dorobantilor 57B va plati impozitul marit de 5 ori.

Impozitul majorat cu 400% (adica de 4 ori) il vor plati proprietarii de la urmatoarele adrese: str. Coriolan Brediceanu nr. 2, Bd. 16 Decembrie 1989 nr. 8, Piata Alexandru Mocioni nr. 3, str. Dacilor nr. 10, Bd. Republicii nr. 11 si Bd. Take Ionescu nr. 71.

Proprietarii care vor achita impozitele majorate doar de 3 ori sunt in numar de 17: bulevardul Revolutiei la numerele 3, 4 si 7, str. Coriolan Brediceanu nr. 4, Piata Badea Cartan numerele 2 si 6, str. Dr. Nicolae Paulescu nr. 2, str. Eugeniu de Savoya nr. 12, str. Colonel Ion Enescu nr. 8, Bd. Republicii nr. 8, Bd. Regele Carol I nr. 18, Bd. Take Ionescu nr. 73, str. Virgil Madgearu nr. 17, str. Marasesti nr. 7, Piata Sf. Gheorghe nr. 1, str. Anton Pann nr. 4 si str. Eugeniu de Savoya nr. 11.

Consilierii au mai votat cresterea impozitelor de 3, respectiv 4 ori pentru alte 10 imobile. Cu 300 % vor trebui sa fi marite impozitele pentru cladirile de la urmatoarele adrese: Piata Victoriei nr.1, Gen. Henri Berthelot nr. 5, Eugeniu de Savoya nr.18, Piata Victorie nr.1 si Piata Victoriei nr.1A, Ion Ghica nr.1, Piata Victoriei nr.8, str. 3 august 1919 nr.31.

Alti trei proprietari vor plati impozitele majorate cu 400%, pentru imobilele din Piata Victoriei nr.1B si cei de pe strada Nicolae Paulescu nr.1 si Goethe nr.2

Proprietarii de cladiri din Timisoara au fost atentionati in mai multe randuri sa isi reabiliteze cladirile pentru a evita sa plateasca taxa de paragina, iar putini dintre ei s-au si conformat. Municipalitatea ii ajuta pe proprietari si cu o suma de bani pentru a-si reabilita cladirile, care urmeaza sa fie apoi recuperati de-a lungul anilor.
In 2017, mai multi proprietari de cladiri din Timisoara au primit amenzi pentru imobilele neingrijite, cu sume cuprinse intre 4000 si 8000 de lei.

In urma cu o luna, consilierii locali au votat majorarea impozitelor si pentru 12 proprietari care si-au lasat terenurile in paragina la Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. hor spune:

    Putin mult prea putin mai ales ca locatarii din aceste cladiri sunt fostii . tiganii si alti ” oameni de afaceri”