Noutati :

Destinatii turistice de primavara: Praga, ‘Orasul de aur’, o feerie de culori plina de romantism

21 aprilie, 2014 - 11:54 AM
Autor: Anonim      
Categorie: TURISM
0

Una din cele mai cochete si atractive capitale europene, vechi oras regal ce isi pastreaza maretia de demult, Praga este o destinatie turistica ideala pentru aceasta primavara, capabila sa va ofere senzatii de neuitat.

Faptul ca Praga este situata in Boemia centrala ii confera un aer melancolic, pitoresc, bland.

Agentia de turism Ultramarin va propune sa explorati in aceasta splendida primavara un oras in care aproape toate obiectivele importante din Orasul Vechi sunt in patrimoniul UNESCO – o multitudine de palate si taverne rasfirate pe strazi pitoresti, cu un aer de secol XVII – toate acestea insa restaurate si bine intretinute, intr-o zona exclusiv pietonala.

Praga este o citadela a catedralelor, a turnurilor, a palatelor, asezate in jurul Vltavei pe care aluneca gratios lebede, si ele parca din alte timpuri. Orasul pare ca nu a simtit curgerea timpului: ulitele si strazile pietruite, vilele si palatele cu gradini cu aer nostalgic, maiestuosul Castel (care, conform Cartii Recordurilor, este cel mai mare castel din lume, avand 570 m lungime), dau impresia ca traiesti in urma cu cateva secole, printre cavaleri si regi.

Plimbandu-te pe stradutele intortocheate din Stare Mesto, printre comercianti ambulanti costumati ca pe vremuri, crasmari care te imbie sa le calci pragul tavernelor medievale sau saltimbanci stradali ce-ti umplu urechile cu povesti si balade din alte veacuri, te astepti in orice clipa sa dai nas in nas cu domnite gratioase sau aristocrati de moda veche.

Stare Mesto, sau Orasul Vechi – situat intre Piata Wenceslas si Podul Carol, este cel mai frecventat loc turistic din Praga. Alei inguste se stracoara printre cladiri baroce si gotice, precum Catedrala Tyn (1256) sau Biserica Sfantului Nicolae (sec XIII). In piata din Stare Mesto se afla faimosul Ceas Astronomic (Orloj), construit in 1410, iar turnul Vechii Primarii ofera o priveliste panoramica unica asupra intregului loc.

Un alt obiectiv pe care Ultramarin va indeamna sa il vizitati este Castelul Praga – domeniul legendar al intemeietorilor orasului si al tuturor ducilor, regilor si imparatilor Boemiei. In prezent, acesta este muzeu, dar si sediul presedintiei. Piatra de temelie i-a fost pusa undeva prin 870, iar acesta este celebrul castel care l-a inspirat pe Franz Kafka pentru romanul cu acelasi nume. In complexul de cladiri care alcatuiesc castelul se mai afla Bazilica Sfantului Gheorghe, Catedrala Sfantului Vitus, patru palate (vechiul palat regal – Stary kralovsky, palatul de vara – Letohradek kralovny Anny, palatul Lobkovicky si noul palat regal – Novy kralovsky), numeroase alte conace, amfiteatre si edificii si opt gradini. Castelul care l-a inspirat pe Kafka este situat, precum in roman, pe un deal semet, de pe care ai o priveliste grandioasa asupra Pragai.

“Orasul celor o suta de clopotnite” sau “Orasul de Aur” mai are inca zeci de locuri de descoperit, zeci de emotii de trait, zeci de amintiri pentru o viata. Praga este un oras ce trebuie vizitat macar o data, iar anotimpul florilor este una din cele mai bune perioade pentru a parcurge pe indelete, alaturi de ghizii Agentiei de turism Ultramarin, stradutele neasemuite ale frumosului oras.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor