Noutati :

De la Timisoara pana in Serbia pe doua roti! CJT primeste finantare pentru construirea de piste pentru biciclete de-a lungul Begai

1 aprilie, 2012 - 11:54 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a castigat o finantare europeana pentru proiectul privind contruirea de piste pentru biciclete ce va lega Timisoara de Serbia, pe malul Canalului Bega.

Este vorba de 40 de kilometri de piste de cicloturism care vor fi construiti in urmatorii ani, in baza unui proiect implementat de Consiliul Judetean Timis in colaborare cu municipalitatea din Ziliste (Serbia). Partener in acest proiect este Administratia Bazinala de Apa Banat.

Pista va avea o latime de doi metri pe tot traseul si va permite circulatia pe ambele sensuri. Traseul pistei va fi pozitionat de-a lungul Canalului Bega in aval de Timisoara, pe digul raului, pana in serbia.

In Timisoara, pista va porni din apropierea Podului Modos, va continua pe Splaiul Sofocle – Parcul Industrial Freidorf – Utvin – Uivar – Otelec care dealtfel este si ultima localitate din Romania apoi va continua in Serbia pana in localitatea Zrenjanin.

Costul total al proiectului este de peste 2,3 milioane de euro, din care contributia proprie a CJT este de 2% din totalul eligibil al proiectului, adica 52.526 euro.

Totodata, alte doua proiecte depuse de catre CJT vor beneficia de finantare europeana. Este vorba despre „Studiu privind valorificarea potentialului turistic de-a lungul Canalului Bega Romania-Serbia si promovarea investitiilor prioritare transfrontaliere commune” si „Sprijinirea IMM-urilor prin dezvoltarea unei infrastructuri e-business in judetul Timis si districtul vecin din Serbia”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. in sfarsit, dupa atata tam tam se va face pista… sper ca nu o termina in 2020 sau 2050

  2. Mă bucur. Super !