Cu ce se lauda Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana dupa o campanie de 27.000 de euro: avem mai multi fani pe Facebook!

TIMISOARA. 27.000 de euro. Atat a investit Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana intr-o prima campanie, „Cultura uneste comunitatea„, campanie care s-a incheiat la sfarsitul lunii martie. La cateva zile de la bilant, reprezentantii asociatiei care lupta sa aduca Timisoarei titlul de Capitala Culturala Europeana culeg „roadele”.

Se lauda cu mult mai multi fani pe reteaua de socializare, cu afise distribuite prin oras si cu materiale informative distribuite in scoli si institutii de cultura. In plus, sustin ca „100.000 de oameni au VAZUT afisele in mijloacele de transport in comun ale RATT”.

Au fost pregatite si distribuite sute de afise in oras, mii de materiale informative (brosuri si pliante) in romana, engleza, germana, maghiara si sarba, autocolante care ilustreaza 5 dintre premierele Timisoarei si materiale promotionale pentru sustinatorii candidaturii (tricouri si cani), mai spun reprezentantii asociatiei.

„Pana la finalul campaniei, peste 130.000 de persoane au beneficiat de informatiile transmise in cadrul campaniei de informare, avand in vedere ca: aproximativ 100.000 de persoane au vazut afisele in mijloacele de transport in comun ale RATT; cateva mii de persoane au vazut afisele de mari dimensiuni distribuite in reteaua de aviziere a ADP; in alte aproximativ 50 de institutii care au activitate cu public numeros (de ordinul miilor) au fost puse alte afise; peste 8000 de persoane, reprezentand public al muzeelor, teatrelor, Filarmonicii si Operei, au primit pliante si brosuri; peste 3.000 de studenti au primit pliante si recomandarea de a transmite informatiile prietenilor si familiilor; aproximativ 3.700 de elevi si 570 de cadre didactice au primit materiale informative; peste 250 de persoane au vizitat biroul Asociatiei, iar unele au solicitat intalniri de grup pentru informare privind candidatura Timisoarei si posibilitatile de implicare in proiect”, se arata intr-un comunicat de presa emis de Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana.

Reprezentantii asociatiei mai spun ca informarea privind candidatura s-a realizat si in mediul online prin site-ul proiectului www.timisoara2021.ro, pe care a fost integrat un microsite al campaniei, si pe pagina de Facebook a proiectului. Se lauda cu mai multe vizualizari pe site.

„Pagina de Facebook a proiectului Timisoara 2021 avea la inceputul campaniei aproximativ 120 de fani, iar la finalul acesteia avea peste 26.600 de fani, cifra care este in crestere cu cateva zeci de fani pe zi”, sustin cei de la asociatie.

In plus, acestia completeaza ca 17 scoli generale si licee, 5 universitati, 17 institutii publice administrative si de cultura, 10 clinici spitalicesti, aproape 90 de baruri, cafenele, restaurante, pensiuni si hoteluri si peste 20 de organizatii si cluburi au decis sa promoveze candidatura orasului pentru acest titlu.

Numarul voluntarilor a crescut si el in urma campaniei, de la 11 persoane la aproape 60 de voluntari.

Pe ce s-au dus banii?

Doar conceptul campaniei de informare cu privire la candidatura Timisoarei pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021 a costat 11.000 de euro. Bugetul total al campaniei a fost insa 27.000 de euro, finantarea fiind facuta din bugetul local al Primariei Timisoara. Conceptul de 11.000 de euro a fost facut de o firma din Timisoara, printr-un contract incheiat de primarie prin atribuire directa. Adica nu s-a organizat o licitatie pentru asta.

Campania s-a desfasurat in perioada 15 ianuarie – 31 martie. 16.000 de euro a costat tiparirea a 8.000 de brosuri, a 25.000 de pliante ce au fost distribuite in institutii de cultura, in institutii publice si la diverse evenimente, a 25.000 de stickere ce au fost duse in scoli si universitati, a 850 de afise si a 1.000 de tricouri si 500 de cani personalizate.

“11.000 de euro au fost cheltuiti pentru conceptul campaniei, conceptia grafica, planificarea si implementarea activitatilor, costuri pentru promovarea candidaturii pe platformele online. 16.000 de euro au fost costurile pentru materialele informative si de promovare. Au fost derulate contracte cu 4 firme diferite, alese in functie de conditiile tehnice pe care le detin pentru a furniza materialele solicitate. Proiectul a fost finantat de catre Primaria Municipiului Timisoara”, transmitea la inceputul campaniei conducerea Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana.

CITESTE SI:

Nicolae Robu, cu caciula la bogatii Timisoarei! Le cere sa dea bani ca sa ajute Asociatia Capitala Culturala Europeana

Campania de promovare a Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, facuta praf de un specialist in branding: E o forma fara fond, un exercitiu vizual neautentic locului

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.