Concerte simfonice in tot Banatul pentru a promova Timisoara drept viitoarea Capitala Culturala Europeana

TIMISOARA. 29 de concerte intr-o luna. Program incarcat pentru Filarmonica Banatul, care are in fiecare zi cel putin cate un spectacol pentru banateni, atat in Timis, cat si in celelalte judete din vestul tarii.

Proiectul Asociatiei Pro Philharmonia „Circuit vocal-simfonic in 10 orase“, proiect finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National si de Primaria Timisoara cu 400.000 de lei, a triplat veniturile artistilor, dar duce si faima Timisoara in judetele din vestul tarii, dupa cum ne spune Ioan Coriolan Garboni, managerul Filarmonicii Timisoara. Unul din principalele obiective ale concertelor organizate in orase din mai multe judete il reprezinta si promovarea Timisoara in cadidatura pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana.

Pana acum am concertat in jumatate din orasele stabilite si urmeaza alte localitati. In toate aceste locuri nu exista o filarmonica, de aceea le-am si ales, iar concertele noastre au fost foarte bine priite, salile fiind pline de fiecare data. Vrem sa promovam spiritul cultural al Timisoara in cat mai multe locuri. Vrem o agenda culturala cat mai consistenta pentru candidatura orasului nostru la titlul de Capitala Culturala Europeana“, spune Ioan Garboni.

Dupa orase precum Resita, Jimbolia, Sannicolau Mare urmeaza alte localitati importante in care artistii timisoreni vor concerta in urmatoarea perioada.

Managerul Filarmonicii, Ioan Garboni, a primit, din partea Uniunii Compozitorilor din romania, o diploma de onoare pentru implicarea sa si a institutiei pe care o conduce in promovarea vietii culturale din vestul tarii, diploma oferita de Adrian Iorgulescu, fost ministru al Culturii si presedintele Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...