Noutati :

Cei mai buni sportivi din judetul Timis au fost premiati de catre Consiliul Judetean, in cadrul unei gale speciale

18 decembrie, 2012 - 05:30 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
0
Performantele sportului timisorean din acest an nu au trecut neobsevate de catre autoritatile judetene. Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis a alcatuit topul celor mai buni sportivi din 2012.
La categoria sporturilor olimpice, sportivul anului a fost desemnat gimnastul Vlad Cotuna de la CSM Lugoj, care a partipat alaturi de lotul national al Romaniei la Olimiada de la Londra si s-a clasat in acest an pe locul III atat la Cupa Mondiala de seniori, cat si la Campionatul European de seniori. Locul doi, in acelasi top i-a revenit canotorului Marian Florin Enache, de la CSS Bega, care a castigat doua locuri I, la Campionatul National de Juniori, locul II la Campionatul European de Juniori si locul trei la Campionatul Mondial de Juniori. Atleta Adelina Pastror de la LPS Banatul s-a clasat anul acesta pe locul trei in clasamentul celor mai buni performeri din judetul Timis, la sporturile olimpice individuale. Adelina a reusit in 2012 sa obtina locul I la Campionatul National de Juniori, locul III in Campionatul National  de Seniori si locul IV la Campionatul Mondial de Seniori.
Pe urmatoarele locuri in Top 10, alcatuit de DJST, la sporturile olimpice, s-au clasat, in ordine: caiacistul Alexandru Salau, atletul Sorin Vatamanu, canotorii Daniel Donci, Ionut Atofanei si Ciprian Postolache, Marius Corciuc, de la badminton, Ciprian Balanescu, de la triatlon, atleta Gheorghe Ioana si gimnastul Adrian Popa. Consiliul Judetean Timis i-a rasplatit pe toti acesti sportivi pe langa trofee si diplome si cu bani, incepand de la 4000 , pana la 1600 de lei, cat a primit ocupantul locului 10, toate sumele fiind impozabile.
Un premiu aparte i-a revenit lugojencei Corina Caprioriu. Vicecampioana olimpica la judo a primit din partea autoritatilor judetene o distinctie speciala si suma de 20 000 de lei. Si timisoreanca Diana Bulimar, care a participat si ea in acest an la Jocurile Olimpice alaturi de lotul national de gimnastica al Romaniei a fost premiata de CJT, cu suma de 12000 de lei, iar Robert Alexandru Papp de la lupte a primit si el un premiu in valoare de 5000 de lei.
La categoria sporturilor neolimpice, pe primul loc in topul pe 2012, alcatuit de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis s-a clasat Dan Emilian, de la navomodelism, multimplu medaliat in campionatul national, dar si la campionatele europene si mondiale. Locul doi i-a revenit Alexandrei Pop, de la clubul de karate UTK Timisoara, iar pe locul trei s-a clasat Dan Lucian, tot de la navomodelism.Urmatoarele locuri in top 10, cei mai buni performeri din judetul Timis, la sporturile olimpice individuale au fost ocupate in ordine de: Robert Stemler si Mihail Plop, de la clubul de karate UTK Timisoara, Dan Niculina si Cristian Oneci, de la navomodelism,  Ion Jurjescu, de la sectia de karate a CSM Timisoara, Roxana Vlas de la clubul de karate UTK Timisoara, Cristina Foisor, campioana nationala la sah si Sorin Cazacu, campion national la Power Lifting.  La aceasta categorie premiile in bani au variat de la 3500 de lei pentru primul loc si pana la 1000 de ei pentru ocupantii locului 10.
Nici sportivii cu deficiente locomotorii nu au fost uitati de DJST Timis, Mihaela Lulea, Dorina Vargatu, Victor Doana si Leonard Lupascu de la C.S.H.L. Lugoj, fiind premiati si ei in cadrul galei organizata la Consiliul Judetean Timis, cu suma totala de 5500 de lei.
In ceea ce priveste sporturile pe echipe, titlul de ”Echipa anului” in Timis i-a revenit formatiei de rugby RCM Timisoara, care a adus titlul national in Banat, dupa o pauza de 40 de ani. Pe langa trofeul primit din partea CJT, fiecare din cei 35 de componenti ai lotului timisorean au fost premiati cu suma de 2800 de lei, antrenorul Chester Williams, primind la randul sau, 5600 de lei. Au mai fost evidentiate echipa masculina  de sah AEM Luxten Timisoara, campioana nationala in 2012(11 200 lei), echipa feminina din cadrul aceluiasi club, vicecampioana anul acesta(4200 lei) echipa masculina si cea feminina de lupte din cadrul CSM Timisoara, de asemenea campioane nationale in 2012(32.200 lei) si echipa de Hipism CS Morisena(5 600 lei). Echipa de baschet, junioare U18, din cadrul CSS Bega, campioana nationala in 2012 a fost de asemenea remarcata la Gala Sportului Timisean.
Pentru titlul de antrenorul anului au fost nominalizati: Ioan Boici de la CSM Lugoj, Elvira Vasut de la CSS Bega, Veronica Gavrila de la CSS Bega si Ioan Damaschin de la LPS Banatul. Iar la categoria sporturilor tehnice, a fost evidentiat Ionel Pascota, campion national la clasa 600 cmc Supersport si la clasa 1000 cmc Superbike.
Alti 40 de sportivi timiseni au primit mentiuni din partea DJST Timis si a Consiliului Judetean Timis.
Vezi FOTO pe www.fortaviola.ro!


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...