Noutati :

CCIAT continua cursurile gratuite in domenii non-agricole pentru persoanele din mediul rural

24 martie, 2015 - 01:34 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in calitate de partener coordonator al proiectului ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”,  cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, continua organizarea cursurilor gratuite de formare profesionala si calificare in domenii non-agricole destinate persoanelor din mediul rural:

cursuri cciat it
Competente antreprenoriale – 75 persoane (5 grupe x 15 persoane);
Competente IT – 48 persoane (3 grupe x 16 persoane);

Operator introducere, validare si prelucrare date – 1 grupa x 24 persoane;
Lucrator in comert – 1 grupa x 24 persoane.

Cursurile vor avea loc in perioada aprilie – august 2015, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timisoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22 si respectiv, in comuna Mosnita Noua, Sat Urseni din Judetul Timis.

La aceste cursuri pot participa persoane inactive, someri, persoane ocupate in agricultura de subzistenta, cu proritate femei si tineri – viitori intreprinzatori, manageri si angajati de firme  din domenii non-agricole, cu domiciliul in mediu rural.

In prezent, impreuna cu partenerul de proiect transnational – H3000 Development Consulting Austria se lucreaza la adaptarea metodologiei de lucru pentru activitatea de consiliere si orientare profesionala la standardele europene.

Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola” vizeaza imbunatatirea calitatii resurselor umane in zonele rurale, in contextul asigurarii unui suport eficient si de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare in activitati non-agricole.

Rezultatele asteptate in proiect vor contribui la dezvoltarea unei retele profesionale care sa faciliteze accesul persoanelor din grupul tinta la schimbul de bune practici si adaptarea in functie de regiune, avand ca rezultat dezvoltarea lor profesionala cat si pentru cei care doresc initierea unei activitati economice independente in domenii non-agricole.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...