Noutati :

Casa poate straluci de curatenie, de Paste, fara prea mult efort. Cat te costa sa ceri ajutor la firmele din Timisoara

16 aprilie, 2014 - 01:09 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Printre traditiile pe care orice gospodina le respecta cu sfintenie inainte de Paste se numara si o curatenie mare in toata casa. Pentru cine nu are timp sa se ocupe de curatenie, fimele de specialitate asigura un pachet complet de servicii.


Costurile variaza in functie de marimea locuintei dar si de cat de grea este operatiunea „curatenie generala”. Tocmai de aceea, in momentul in care o gospodina apeleaza la o firma de curatenie, se asigura o consultanta gratuita. Practic, un reprezentant al firmei vede casa sau apartamentul si estimeaza la cat se vor ridica preturile.

In general, tariful pentru curatenia generala variaza intre 2 lei si 5 lei pe metru patrat. Costul depinde de complexitatea operatiunii, dar si de aparatura de care dispune firma de curatenie. Nu intra aici si spalatul covoarelor sau slefuirea suprafetelor gen granit sau marmura sau ceruirea podelelor din lemn.

Sunt insa incluse in pret  aspirarea covoarelor, mochetelor, parchetului si pardoselii; aspirarea prafului de pe pereti; spalarea geamurilor si a ramelor acestora; curatenia si dezinfectarea bucatariei; curatenia si dezinfectarea grupurilor sanitare; stergerea prafului de pe mobilier cu solutii protectoare si antistatice; curatarea feroneriei, a caloriferelor si a corpurilor de iluminat .

Astfel, daca e mult de lucru, pretul pentru curatenia generala intr-un apartament de o camera poate ajunge la 200 de lei, in timp ce pentru o vila de peste 200 mp este in jur de 800 de lei.

De discouturi uneori substantiale beneficiaza clientii fideli, care au apelat mai des la serviciile firmei de curatenie.

Unele firme accepta insa si operatiuni care nu includ curatenia generala, ci doar spalatul geamurilor sau curatirea tapiteriilor.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor