Cadou de martisor pentru Spitalul Judetean Timisoara! Ce se intampla cu elicopterul SMURD de la Arad?

TIMISOARA. Dupa mai multi ani in care Consiliul Judetean Timis a facut demersuri la Ministerul Sanatatii pentru alocarea unui elicopter SMURD judetului Timis, problema a fost transata.

Chiar din prima zi a lunii martie, Timisoara va avea un elicopter, care va deservi zona de vest a tarii. Totodata, medicii vor lucra, din primavara, pe cateva ambulante noi, care vor ajunge in Timis.

„Avem promisiunea ca elicopterul va fi adus acasa de la Arad. Am facut pista, urmeaza sa facem si celalalte amenajari pentru parcare si garare pentru elicopter, si in aceste conditii sa innoim numarul de ambulante, probabil in jur de 5, pentru SMURD si Ambulanta, pentru cumpararea lor de catre Consiliul Judetean. Deci in loc sa luam un elicopter si doua ambulante, probabil vom cumpara pana la 6 ambulante, in functie de bugetul pe care il vom aproba”, a declarat Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis.

copil-arsuri-lugoj-smurd-la-timisoara (1)

Daca in trecut reprezentantii Consiliului Judetean isi faceau griji ca nu au suficient spatiu pentru a putea construi heliportul si nici spatiul de garare pentru elicopter, acum problema este ca si rezolvata. Dupa ce va fi dezafectata o teava care trece prin curtea spitalului si va fi mutat gardul, va exista spatiu atat pentru stationare, cat si pentru construirea unei statii de alimentare pentru elicopter.

„Pista era in amenajare, dar era improprie, a fost in amenajare si continua. Trebuie facute omologari, ca sa fie in regula. Va ramane aceiasi pista, iar dupa ce mutam gardul vom avea suficient spatiu si pentru statia de alimentare si pentru garaj. In momentul in care noi vom elibera zona, ca sa nu fie probleme la aterizare si la decolare si vom reusi sa primim avizele pentru tot, putem primi elicopterul”, a mai completat presedintele CJT.

Data preconizata de conducerea Consiliului Judetean pentru aducerea elicopterului SMURD de la Arad la Timisoara este de 1 martie, alocarea aparatului de zbor reprezentand un… cadou de martisor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...