Noutati :

Aproape 500 de amenzi date de politistii din Timis intr-o singura zi si peste 160 de permise retinute

18 ianuarie, 2013 - 10:30 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EVENIMENT
0


TIMISOARA. O ploaie de amenzi s-a abatut peste timisenii care n-au respectat legea. In numai o zi, politistii au retinut peste 160 de permise si au aplicat mult peste 400 de amenzi in urma unor actiuni desfasurate in judetul Timis.

Actiuni de prevenire sunt organizate in aceste zile in localitatile din Timis, atat pe linie rutiera, cat si pe alte niveluri de interventie.

Peste 160 de permise retinute

Luna trecuta a fost la randu-i una bogata pentru oamenii legii. Politistii rutieri i-au verificat pe soferii iesiti in trafic pe strazile din intreg judetul. Surprizele nu au intarziat sa apara, nu putini fiind cei care circulau in conditii deloc… potrivite. Peste 1.000 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate, din care 325 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteza impuse pe anumite tronsoane de drum si 142 pentru neutilizarea centurii de siguranta pe timpul deplasarii. Mai mult, politistii rutieri au retinut 169 de permise de conducere, din care 117 au fost pentru  neacordarea prioritatii de trecere pietonilor. Ei au retras 32 de certificate de inmatriculare pentru conducerea pe drumurile publice a unor autovehicule cu defectiuni tehnice.

Astfel, oamenii legii au intocmit 10 dosare penale soferilor bauti, celor care nu aveau permise de conducere, precum si celor care se deplasau cu autoturisme neinmatriculate pe drumurile publice.

Sute de amenzi

Pana in 20 ianuarie, actiunile vor fi desfasurate zilnic in anumite intervale de timp pentru depistarea, identificarea si luarea masurilor legale fata de persoanele care incalca prevederile legale prin savarsirea de contraventii si infractiuni care aduc atingere climatului de ordine si liniste publica, patrimoniului public si privat, precum si pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenta”, explica Madalina Mezdrea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Timis.

Numai in 17 ianuarie, politistii au constat 17 infractiuni si au dat 458 de amenzi in valoare de aproape 120. 000 de lei. Dintre cele 17 infractiuni constatate, 5 sunt de natura judiciara si 8 pe linie economico-financiara. Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind ordinea si linistea publica, domeniul silvic, paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, dar si pentru nerespectarea prevederilor privind circulatia pe drumurile publice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...