Schimbare importanta in cartierul de case ce va fi construit de ANL la Timisoara. Cate locuinte vor fi ridicate

TIMISOARA. La inceputul lunii ianuarie Primaria Timisoara anunta ca va pune la dispozitia ANL un teren in apropiere de Chisoda, pe care sa fie ridicat un cartier de case.

CITESTE SI: 14 ambulante ajunse deodata la Urgente la Spitalul Judetean Timisoara. Sau cand banateanul cheama salvarea pentru o durere de cap ori de burta… 

Terenul de 33.629 de metri patrati a fost dat Agentiei Nationale pentru Locuinte, pentru ca aceasta sa demareze investitia, insa casele ce vor fi ridicate nu vor mai avea acelasi regim ca cel anuntat in urma cu o luna, si nici numarul acestora nu va mai fi cel preconizat initial.

Initian ANL urma sa ridice pe terenul pus la dispozitie de municipalitate 87 de case, de trei tipuri diferite: HC 23 de case, TS – 28 de case si LC – 36 de case. Casele aveau sa fie construite in regim parter plus mansarda sau parter plus un etaj. In ultima sedinta de plen, consilierii locali au votat o modificare a unui articol din hotararea de acum o luna.

Se aproba transmiterea in folosinta gratuita, pe perioada investitiilor, catre Agentia Nationala pentru Locuinte(ANL) a terenului situat in localitatea Chisoda in suprafata de 33.629 mp, identificat prin CF nr. 412177, nr. cad. 412177, in vederea construirii unui cartier de locuinte individuale pe credit ipotecar in regim de inaltime P+M„, se arata in hotararea de Consiliu.

Modificarea a fost facuta la solicitarea Agentiei Nationale pentru Locuinte.

Conform adresei ANL mentionata mai sus, din eroare, la nivelul proiectarii initiale, s-a considerat ca terenul este situat in intravilanul municipiului Timisoara si s-a operat cu parcele de teren aferente caselor de sub 350 mp, sub cerintele ANL in legatura cu implementarea unor astfel de locuinte in mediul rural sunt impuse suprafete de minim 350 mp. Ca urmare, alocarea unei suprafete mai mari pentru fiecare unitate locativa presupune implicit reducerea numarului de case” se arata in avizul anexat hotararii de consiliu local.

Cu alte cuvinte, din hotarare a fost scos numarul exact de locuinte ce vor fi ridicate, urmand ca specialistii  ANL sa stabileasca cu precizie cate case vor putea construi pe acel teren.

Agentia Nationala de Locuinte va mai ridica la Timisoara, incepand din 2018, si primul bloc de locuinte ce va fi destinat personalului medical. Acesta va fi construit in zona Ion Ionescu de la Brad, va avea 6 etaje si 30 de apartamente. Aici, municipalitatea va investi 80.000 de euro in retelele de utilitati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In sfarsit se aplica legea ca și în occident,dacă in vecinătate ai doar case nu poti construi blocuri de 4 sau chiar mai multe etaje și in plus aspectul blocului ar strica toată chisoda