Cel mai asteptat spital din Timisoara va fi gata in acest an. Ce urmeaza dupa finalizarea constructiei

TIMISOARA. Corpul nou al Spitalului de Copii Louis Turcanu va fi finalizat in 2018. Primaria a prevazut deja in bugetul pe 2018 sumele necesare incheierii lucrarii, dar si pentru dotarile atat de necesare medicilor pentru a-si face datoria.

CITESTE SI: Momentul in care intra in santier Piata Victoriei din Timisoara 

Investitia principala la noi este noua constructie, corpul B al spitalului, care este o investitie a Primariei Timisoara si care in 2018 va trebui finalizata, pentru ca atunci sunt termenele de predare. Asta este speranta noastra cea mai mare”, spunea Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara, la inceputul acestui an.

Pentru ca lucrarea sa fie finalizata, Primaria Timisoara a prevazut in bugetul din 2018 nu mai putin de 17.000.000 de lei. Noua cladire, cu o suprafata utila de 8000 de metri patrati, va gazdui mai multe sectii ale spitalului, inclusiv pe toate cele care functioneaza in cladiri retrocedate.

 

Spitalul va avea un numar de 150 de paturi. Spatiul va fi compartimentat astfel incat sa cuprinda o farmacie si spatii de depozitare, unitatea de primiri urgente, sectia de Radiologie, policlinica si laboratoare de analiza, bloc operator si sectii de terapie intensiva, dar si saloane de ortopedie, chirurgie, prematuri si saloane pentru mame.

In bugetul din acest an sunt alocati bani buni si pentru diferite documentatii, ce trebuie puse la punct inainte altor lucrari.

160.000 de lei vor fi alocati pentru un studiu topografic de acces aerian, pentru realizarea unei platforme de elicopter. Alti 90.000 de lei vor fi platiti pentru realizarea unui studiu in vederea unor reparatii capitale la cantina, in timp ce 57.000 sunt alocati unui studiu pentru realizarea unei pasarele circuit septic la corpul vechi al spitalului.

Municipalitatea a alocat bani si pentru dotari ce vor fi aduse in acest an la Spitalul de Copii. Aproape 11.302.000 lei vor veni de la primarie, in timp ce 356.000 de lei provin din veniturile institutiei.

Mai trebuie spus faptul ca finalizarea lucrarilor nu inseamna si darea in functiune imediata a noului corp de cladire. Mutarea sectiilor spitalului in noul corp depinde si de Ministerul Sanatatii, care trebuie sa aloce o parte din fondurile necesare pentru dotarea cu aparatura a spitalului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.