Terenurile pentru tinerii care vor sa isi construiasca o casa la Timisoara, de dimensiuni diferite. Cum vor fi impartite

TIMISOARA. Primaria Timisoara a pus carul inantea boilor. Dupa ce in urma cu un an anunta ca are 128 de parcele disponibile pentru tinerii care vor sa isi construiasca o casa, in baza Legii 15, consilierii locali abia acum au validat lista cu aceste loturi de teren, care este una cu surprize.

CITESTE SI: Biciclistii din Timisoara, chemati la discutii de primarul Robu. Ce vrea edilul sa afle 

Parcelele puse la dispozitia tinerilor nu sunt egale. Cele mai multe dintre ele, 84, au o suprafata de 276 de metri patrati, in timp ce restul bucatilor de teren au fiecare cate 252 de metri patrati.

Parcelele de teren urmeaza sa fie primite de tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, care au obligatia sa imprejmuiasca proprietatea dupa ce o primesc si intr-un an sa si toarne fundatia.

Era o etapa birocratica necesara pentru a se pregati totul in vederea repartizarii lor cand vom clarifica lucrurile cu acele contestatii. Din pacate nu pot raspunde cand va fi gata pentru ca nu depinde de noi. In momentul in care se clarifica cu acele contestatii, suntem in instanta, noi suntem pregatiti intru totul sa le repartizam. Va fi facuta repartitia prin hotarare de consiliu. Sunt diferente foarte mici‘ a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Atentie, soferi. Cu ce se vor trezi in parbriz cei care isi lasa masinile parcate pe pistele de biciclete 

Surprize vor aparea si la impartirea parcelelor de teren. Municipalitatea a stabilit sistemul dupa care vor fi distribuite parcelele.

Noi le dam in ordinea clasamentului. Vom face asa. Primul de pe lista alege parcela, al doilea alege parcela. Ii vom chema pe toti, aici la Primarie sa aleaga. Sunt 128 de oameni. Sigur ca exista o harta. Sa isi aleaga dupa suprafata, dupa locatie. Daca nu vor sa aleaga, le vom repartiza din oficiu. Mai departe se intra pe aleatoriu. Noi ii intrebam, daca ei spun ca le e indiferent…„, a spus primarul Nicolae Robu.

Deocamdata impartirea parcelelor rezervate tinerilor pentru constructia de case este blocata din cauza faptului ca doi dintre cei care si-au depus dosare pentru terenuri au dat primaria in judecata, cotestand lista. Iar pana la o decizie a instantei, intreaga procedura ramane blocata.

CITESTE SI: Trei strazi din Timisoara ar putea intra in modernizari in acest an. Ce noutati apar in zona 

Pe lista celor care si-au depus dosare pentru a obtine un teren pentru casa s-au aflat apropiati ai primarului Nicolae Robu, cum ar fi Sanda Grebla sau Catalin Iapa. Un alt candidat, city managerul Robert Kristoff, nu a indeplinit punctajul necesar pentru a-si face loc pe lista.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.