Fantana cu jocuri de lumini si ape din Parcul Botanic, sincronizata cu concerte live, la Timisoara. De ce se va ridica o movila de pamant langa ea

TIMISOARA. Daca fantana cu jocuri de lumini si apa de pe Bega e demult istorie, pentru ca nu se poate face, Nicolae Robu mizeaza puternic pe cea din Parcul Botanic, pentru care a facut recent si un sondaj pe Facebook, anuntand ca, daca aduna 1000 de like-uri in primele 5 ore, amenajeaza arteziana. Daca nu, nu. Asta dupa ce s-au dat 12.000 de euro pe studiul de fezabilitate.

Numarul de like-uri stranse l-a convins pe edil ca cetatenii isi doresc fantana, asa ca proiectul, estimat la peste 3 milioane de euro, merge mai departe.

CITESTE SI: ‘Regula’ noua pentru transportul in comun din Timisoara. Ce se va intampla in timp ce stai in statie si astepti un tramvai, autobuz sau troleibuz

Aflata acum in stadiul de intocmire a studiului de fezabilitate si proiectare, fantana ‘cantatoare’ de la Timisoara va fi unicat in Romania. E asigurarea data de primarul Nicolae Robu, care isi doreste ca acest obiectiv sa devina si o atractie turistica, comparand-o cu obiective similare din mari orase ale lumii.

Eu vreau mult mai mult decat o fantana. Unul din punctele de atractie ale Barcelonei e fantana lor. Toata lumea stie de Bellagio. In Dubai, toata lume stie ce sume fabuloase s-au investit acolo. La fiecare jumatate de ora vin mii de oameni sa vada show-ul. Vreau mai mult decat s-a facut oriunde„, a declarat Nicolae Robu la intalnirea pe care a avut-o cu tinerii din Timisoara, miercuri seara, la sediul Primariei.

CITESTE SI: Se rezolva problema spinoasa din calea realizarii unui drum valoros pentru soferi, intre Timisoara si o comuna mare din vecinatate

Edilul isi doreste ca fantana ce va fi realizata in Parcul Botanic sa fie si un simbol cultural pentru Timisoara, amenajarea fiind mai complexa.

In fata acestui bazin sa fie un loc pentru scena unde sa se cante live. Un cvartet de coarde, altadata de suflatori, altadata o trupa rock si orice ne putem imagina, iar in spate, fantana functioneaza dupa muzica live. Trebuie sa ai loc si pentru spectatori, trebuie construita o movila cu gradene, unde sa aiba loc 1000 de oameni. Socotind toata suprafata, sa ajungem undeva la 4000 de mp. Nu luam din spatiul verde„, a spus primarul Nicolae Robu.

Primarul a mai recunoscut si ca exista si plusuri si minusuri ale alegerii acestei locatii pentru amenajarea fantanii arteziene.

Eu nu sunt incantat de aceasta zona, si in studiul de fezabilitate se cauta. Portiunea aceea e zona construibila. Nu special pentru fantana, ci zona construibila. Nu luam din Parcul Botanic. Timisoara va avea acea fantana cantatoare, dar pentru spectacole de arta de inalta tinuta. Unde si cand va fi, asta poate comporta discutie… Suntem constienti ca apropierea de azilul de batrani este unul din punctele slabe ale locatiei„, a afirmat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Operatiune fulger a politistilor de la Transporturi Timisoara la o grupare de hoti care goleau trenuri marfare. Au furat sute de tone 

In primavara trecuta a fost organizata o licitatie pentru studiul de fezabilitate si proiectare.

Nu a fost inca oferita o suma la care s-ar ridica amenajarea fantanii arteziene din Parcul Botanic, insa, potrivit unei note conceptuale anexate proiectului, aceasta ar putea ajunge chiar la peste 3 milioane de euro.

Ramane de vazut, asadar care va fi costul care se va regasi in caietul de sarcini pentru viitoarea licitatie ce va fi organizata pentru incredintarea lucrarii de construire a fantanii muzicale din parcul Botanic de la Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Primarul Orbu e dus cu capul. Alta treaba nu mai are, orasul arata superb si nu ma refer la fatadele cladirilor ( unde este treaba locatarilor multi dintre ei fosti activisti PCR, ofiteri de militie si MApN)