O jumatate de milion de euro pe an pentru Societatea de Transport Public, de la Primaria Timisoara. Ce va face fosta RATT

TIMISOARA. Societatea de Transport Public a Timisoarei va primi peste doua milioane de lei pe an de la primarie, dupa ce consilierii locali au modificat Protocolul privind acordarea gratuitatilor la transportul in comun.

Ce trebuie sa faca societatea de transport pentru acesti bani? Sa puna la dispozitia mai multor entitati (cluburi sportive la care este asociata Primaria, clubul pensionarilor, etc.) transport gratuit, in baza unui protocol cu Primaria, decontat de aceasta din urma.

Protocolul va putea fi semnat de primar, viceprimari sau de city manager si nu va mai fi nevoie de acordul Consiliului Local..

Pentru toate acestea, municipalitatea ar urma sa verse in conturile Societatii de Transport Public 2.200.000 de lei pe an.

„Eu doresc, nu e scris explicit, dar doresc prin dispozitiile de punere in aplicare a acestei hotarari, ca societatea de transport sa nu acopere cheltuielile conexe, datorita gratuitatii, din bani primiti de la bugetul local, ci din veniturile proprii pe care le obtine cu diverse alte servicii, cum ar fi cele de publicitate. Tin sa precizez ca societatea comerciala nu primeste bani pur si simplu de la bugetul local, ci de la bugetul local se dau subventii catre clientii societatii, catre cetatenii Timisoarei”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, primarul Nicolae Robu.

Pe langa acesti bani, Societatea de Transport primeste si alte subventii din partea Primariei Timisoara, pentru gratuitatile oferite mai multor categorii de calatori.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.