Skatepark-ul de la Timisoara, din nou in aer. De ce a fost retras de pe SEAP proiectul de amenajare de langa Parcul Central

TIMISOARA. Dupa lupte indelungi in instanta si un proces castigat, Primaria Timisoara anunta in urma cu trei saptamani ca este gata sa lanseze o noua licitatie pentru amenajarea unui skatepark in Parcul Central.

CITESTE SI: Timisoara, in strada, sa apere Justitia. Protest #rezist, cu tot cu Mos Craciun. Foto si video 

Si aici parea sa se incheie epopeea skatepark-ului de la Timisoara. O firma avea sa castige licitatia si dupa ce trecea si perioada de contestatii, urma sa treaca la treaba si sa amenajeze rampele pe care sa se dea iubitorii de sporturi extreme.

Vineri a fost lansata executia pentru skatepark. Am fost in instanta, am castigat si am relansat licitatia sa cautam un executant serios care sa il si faca. Valoarea estimata este de 1,8 milioane de lei fara TVA. In 18 decembrie este programata deschiderea ofertelor„, spunea in urma cu trei saptamani primarul Nicolae Robu.

A venit si a trecut si ziua deschiderii ofertelor, insa odata cu ea a venit si o mare surpriza pentru acest proiect.

L-am retras de pe SEAP pentru ca din nou au fost tot felul de clarificari cerute, scapari ale proiectantului. Proiectantii nu isi fac datoria. E acelasi proiectant. Am imbunatatit proiectul si a fost tot cu minusuri, incat ni s-a transmis de catre aparatul de specialitate ca pentru a evita complicatii ulterioare, cu procese, e mai bine sa il retragem. In trei luni se poate realiza daca avem proiectul„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Dezastru inainte de Craciun. Alerta in Timis, casa in flacari. Ce a ramas in urma focului

Skatepark-ul de pe bulevardul Republicii trebuia finalizat inca din anul 2015, insa procesele cu firma care trebuia sa il construiasca a facut ca acesta sa nu fie ridicat nici in zilele noastre.

Iubitorii sporturilor extreme au trebuit sa se multumeasca cu o rampa improvizata la marginea Parcului Central, dar si cu un ‘mini skatepark’ mutat la inceputul lui 2017 in spatele salii Constantin Jude.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Parcari, skate-parcuri, alei betonate, tufe in loc de copaci. Facem tot ca sa distrugem parcurile orasului. Timisoara nu va mai fi, sub conducerea geniului Robu, un oras al parcurilor, ci al parcarilor si al skate-parcurilor. Ce drek, nu-l puteau face in parcul Padurea Verde? Ajungi acolo intr-o ora pe scandura cu rotile sau poti sa iei tramvaiul, ca sa nu obosesti si sa protejezi pietonii.