Cat de tare vor dardai timisorenii in apartamente iarna asta? Ce le transmite primarul Nicolae Robu

TIMISOARA. Datoriile uriase ale Colterm vor duce sau nu la inchiderea robinetului de gaz ce ar putea lasa Timisoara fara apa calda si caldura in aceasta iarna? Este intrebarea oricarui abonat la sistemul centralizat de termoficare din oras.

CITESTE SI: Va fi nebunie in tramvaie, autobuze si troleibuze la Timisoara. Anuntul RATT pentru saptamana viitoare

Dupa ce Guvernul nu a pus Colterm pe lista companiilor din tara catre care va face plati urgente, iar Primaria Timisoara a fost acuzata ca nu a facut la timp demersuri pentru a primi bani, Nicolae Robu da asigurari ca timisorenilor le va fi livrata caldura si apa calda in aceasta iarna.

Spune ca se bazeaza pe ultimele discutii avute cu furnizorul de gaz si cu responsabili din Ministerul Energiei.

Dupa ultimele discutii cu cei de la E-On si cu cei de la Ministerul Energiei nu mai exista acest risc sa ramanem fara caldura. Noi vom plati in ritmul pe care l-am asumat si am prezentat situatia obiectiv. Mai mult nu putem„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Cod Galben la Timisoara si in tot Banatul. Anuntul de ultima ora al meteorologilor 

Situatia a fost explicata cu numai o zi inainte si de directorul Colterm, Emil Serpe, in cadrul sedintei de Colegiu Prefectural.

Incepand cu luna noiembrie am mers la furnizorul de gaz cu o conventie de plata in 3, asa cum procedeaza si Bucurestiul. Furnizorul de gaz nu a fost de acord cu conventia respectiva si un contract de lunga durata. Abia dupa o intalnire de la Ministerul Energiei avuta chiar luni, impreuna cu domnul secretar de stat Visan, furnizorul de gaz a vrut incheierea unui astfel de contract pe toata perioada iernii, cu o conventie de plata incheiata in 3: noi, primaria municipiului Timisoara si furnizorul de gaz, conventie care prevede toate sumele provenite din subventii intra direct in contul furnizorului de gaz ca si contravaloare a gazului furnizat in luna respectiva. In luna noiembrie am incheiat intrega factura de gaz, in luna decembrie am facut, cum sunt procedurile, factura de regularizare a subventiei. Pentru luna decembrie am solicitat subventie primariei Timisoara in avans, subventie care trebuia sa ne vina in ianuarie. Aici am intampinat o problema, am primit doar o parte din subventia respectiva, si a acoperit o mica parte din factura de gaz a lunii decembrie„, a declarat Emil Serpe.

CITESTE SITimisoara nesimtitilor, urmarita cu camere video. Cati tupeisti au dat banii de cadouri politiei 

Colterm a solicitat sprijin guvernamental pentru achitarea a 30 de milioane de lei, datorie curenta catre E-On Gaz, iar cererea a fost trimisa deja catre Palatul Victoria.

Regia de termoficare a Timisoarei are datorii istorice de 110 milioane de lei, la care se adauga alte 16 milioane de lei din penalitati.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Serpe asta cand semneaza statul de plata nu il doare mana, neamurile angajate la COLTERM nu au si ei dureri de mana?Montati-va centrale termice si scapati de idioti

  2. dovada ca fara subventie Coltermul e terminat..si mai au si tupeul sa-i ameninte pe cei care vor sa se debranseze de la ei…

  3. pai sa faca bine si sa dea banii ,,nenorocitul,, de guvern de tot rahatul, ca banii trimisi de Banat la ,,centru,, i-au furat…ei, acum a venit momentul sa ii returneze frumos si in liniste!!!

  4. Montati-va central termice, cum spune si HOR!