Bebelusi in stare grava, care abia au cateva zile de viata, salvati de aparatura la Spitalul de Copii din Timisoara primita ca donatie de la oameni cu suflet mare

TIMISOARA. Donatie insemnata pentru cel mai important spital de copii din vestul tarii. Medicii de la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara ii vor putea trata mai bine pe cei mai mici dintre pacienti, dupa ce au primit cateva aparate extrem de necesare.

CITESTE SI: Liceu in prag de desfiintare la Timisoara. Cum vor fi impartiti elevii si profesorii in alte scoli 

Medicii de la Spitalul de Copii vor putea trata mai bine bebelusii, dupa ce au primit o masa radianta, un monitor de functii vitale, doua infuzoare si doua perfuzoare, indispensabile in tratarea copiilor nascuti prematur.

Donatia, in valoare de 15.000 de euro, a fost facuta de organizatia Salvati Copiii, cu sprijinul unei firme din Timis.

„Noi avem multe cazuri grave. Avem prematurii, care vin cu patologie grava, avem si un compartiment de nou nascuti la termen. Anul trecut am avut 15 nou nascuti la termen cu malformatii cardiace grave si 45 cu malformatii usoare. Aparatura ne este mai mult decat utila”, a spus medicul Marioara Boia, seful Sectiei de Neonatologie prematuri la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara.

 

La sectia de neonatologie-prematuri a spitalului ajung nou-nascutii cu problemei grave, atat din judetul Timis, cat si din cele vecine. Iar in fiecare an, 900 de bebelusi sunt tratati in Spitalul Turcanu.

CITESTE SI: Daca nu deschidem niciun metru de autostrada pana la Craciun pe Lugoj – Deva, macar sa pregatim santierul pentru iarna. Ultimele lucrari facute pe soseaua de mare viteza. Video 

„In Romania, nou-nascutii inca mor, pentru ca maternitatile sunt precar dotate cu aparatura medicala vitala. Dotarea maternitatilor cu aparatura medicala, care sa ii ajute pe medici sa ii tina in viata si sa ii ingrijeasca pe acesti copii mai vulnerabili, este o prioritate care ar trebui asumata de orice guvernare responsabila”, a spus Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Dotarea Spitalul de Copii Louis Turcanu face parte din programul pe care Salvati Copiii Romania il deruleaza in intreaga tara, in ultimii 5 ani. Iar numai in 2017, Salvati Copiii a dotat cu echipamente medicale in valoare totala de 720.000 de euro 38 de maternitati

„Este vital ca toate maternitatile sa fie dotate corespunzator, pentru a-i putea ingriji pe copiii vulnerabili. Nou-nascutii nu pot vorbi pentru ei insisi, dar au o extraordinara forta de a lupta. Au nevoie de sprijin, la fel ca medicii, pentru a putea castiga toate bataliile pentru viata”, a spus Amalia Nastase, ambasador Salvati Copiii.

Desi donatiile pe care le-au primit ii ajuta in salvarea micutilor pe care ii ingrijesc, reprezentantii spitalului ar mai avea nevoie si de un incubator tip girafa si de un ventilator.

CITESTE SI: Operatiune fulger a politistilor de la Crima Organizata la Timisoara. Ce au descoperit in apartamentul unui traficant de droguri 

Astfel, firmele care vor sa sprijine activitatea Salvati Copiii pot afla mai multe despre modalitatile de donare aici. Iar oricine doreste sa ajute micutii o poate face donand 2 euro, printr-un SMS la numarul 8844, cod SALVEZ.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.