Final de pribegie pentru elevii unui liceu din Timisoara. In cat timp se vor muta in casa noua

TIMISOARA. Obligati sa invete intr-o cladire care nu le apartine, elevii unui liceu din Timisoara vor avea in scurt timp un loc al lor in care sa poata urma linistiti cursurile si sa isi exprime in voie talentele.

CITESTE SI‘Mai bine mor, decat sa ma mai duc la scoala’. Fenomenul teribil ce afecteaza sute de copii din Timisoara 

Primaria Timisoara a rezolvat problema spatiului in care vor invata cateva sute de elevi ai Liceului de Arte Plastice. Dupa ce au fost plimbati prin cladiri care apartin Colegiului National Banatean si Colegiului Tehnic de Vest, unde fac cursuri dupa-amiaza, tinerii artisti primesc o veste buna din partea primariei Timisoara.

Am luat o decizie importanta pentru un numar important de elevi. Dupa ce am facut o descindere la fata locului. Am hoatarat ca intregul campus care a apartinut Grupului Scolar UMT, cuprinzand corpurile cu salile de clasa si laboratoarele, o cantina, o sala de sport si niste ateliere, impreuna cu spatiile verzi, cu caile de acces, sa fie alocate Liceului de Arte Plastice. Liceul va avea conditii excelente de acum si gandind pe termen lung. Am fost cu doamna directoare la fata locului, am avut si astazi o discutie telefonica cu dansa, i-am cerut sa imi faca cunoscute nevoile liceului. Vom face si dotare tehnica cat mai buna„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Deplasari lungi si meciuri tari. Cele doua echipe din Timisoara din liga secunda joaca impreuna 4 meciuri in cinci zile 

Lucrarile de modernizare la cladirile din campus sunt in plina desfasurare, iar de ele se ocupa compania Colterm. Municipalitate vrea ca pana la vacanta de iarna elevii de la Arte Plastice sa se mute in casa noua.

Acum facem interventiile in situatie de forta majora, incat sa putem muta elevii cat mai repede acolo. Mobilierul scolar e mutat aproape tot. In fiecare zi se muta cate ceva. Vrem sa punem la punct totul cat mai civilizat. Se vor muta acolo inainte de vacanta. Eu estimez ca in 2 saptamani cel mult se vor incheia lucrarile. Vom avea si sala de sport foarte buna, si cantina, si un spatiu verde care le poate servi si ca laborator in aer liber. Artistii trebuie sa surprinda si natura vie si acolo este un spatiu superb. Au fost stricaciuni de la furtuna, s-au facut remedierile de rigoare, multe sali au fost zugravite, parchetul curatat. Sunt sali in care s-a pus parchet nou. Vom face si compartimentari, pentru ca ei au nevoie de ateliere de lucru unde sa fie mai putini si atunci unele incaperi care sunt mai mari pot fi compartimentate. Nu au visat cei de la arte plastice ca pot avea asemenea conditii„, a declarat primarul Nicolae Robu.

In urma cu aproape doi ani, in spatiul pe care il vor ocupa elevii Liceului de Arte Plastice au mai invatat si elevii de la Colegiul National „C.D. Loga” din Timisoara. La acea vreme atat copiii, cat si parintii si dascalii au fost profund nemultumiti si au reclamat la Inspectoratul Scolar ca imobilul alocat este insalubru. Aceeasi problema a aparut si cand s-a luat decizia mutarii temporare, tot acolo, a unor elevi de la Generala 16, iar parintii au organizat un miting de protest chiar in prima zi de scoala a anului trecut.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Confuzie mare. Elevii de la gen.16 si Loga au fost mutati in internatul Liceului Energetic care se afla langa campusul UMT. Slab documentat prietene, induci in eroare.