Burse pentru stimularea performantei academice la Universitatea Politehnica din Timisoara

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara acorda burse pentru stimularea performantei academice, burse sociale, burse sociale ocazionale, burse speciale, burse pentru stagii de studii universitare si postuniversitare in tara/strainatate si alte forme de sprijin material din fondurile bugetare alocate in acest sens.

De asemenea, Universitatea Politehnica Timisoara acorda, din venituri proprii extrabugetare, burse speciale studentilor care desfasoara activitati extracurriculare sau desfasoara mobilitati interne organizate sub tutela conducerii universitatii sau/si a facultatilor, celor care au rezultate deosebite la concursurile studentesti sau in cercetarea stiintifica si burse sociale speciale studentilor cu rezultate bune la invatatura, dar cu o situatie familiala precara din punct de vedere financiar.
Bursele pentru stimularea performanantei academice sunt burse de performananta sau burse de merit. Ambele categorii de bursa, ca si bursele sociale, se acorda pentru anii neterminali pe o perioada de 6 luni, in felul urmator:
In perioada 1 octombrie – 31 martie pentru rezultatele la invatatura aferente semestrului II al anului universitar precedent sau media la admitere in cazul anilor I de la ciclul licenta sau master
In perioada 1 aprilie – 30 septembrie pentru rezultatele la invatatura aferente semestrului I al anului universitar curent.
Bursele de performanta se acorda studentilor de la ciclul licenta sau master, cu exceptia anului I, semestrul I. Acestea sunt de 2 tipuri:
burse de performanta I – pentru studentii care au media de bursa egala cu 10.
burse de performanta II – pentru studentii care au media de bursa peste 9,50.
Bursele de merit se acorda studentilor de la ciclul licenta sau master din toti anii de studiu, care nu au burse de performanta, si pot fi de doua tipuri:
burse de merit I, pentru studentii care au media de bursa mai mare decât 9;
burse de merit II, pentru studentii care au media de bursa sub 9, dar nu mai putin de 7,50.
Bursele sociale se acorda pe durata studiilor, pâna la implinirea vârstei de 35 de ani, in functie exclusiv de considerente sociale.
Pentru anul universitar 2017/2018, cuantumurile burselor sunt urmatoarele:
a) burse de performanta I- 1000 RON/luna;
b) burse de performanta II- 800 RON/luna:
c) burse de merit I- 700 RON/luna:
d) burse de merit II- 600 RON/luna;
e) burse sociale – 580 RON/luna.

Bursa sociala poate fi cumulata cu orice alt tip de bursa.

Din actualul an academic, Universitatea Politehnica Timisoara a luat masura de a rasplati suplimentar performanta academica a studentilor. Astfel, un student care in semestrul anterior a obtinut media 10 primeste o bursa de 1000 de lei. Daca a obtinut media 10 pe intreg anul anterior va primi suplimentar 500 de lei pe luna. De asemenea, studentii care au rezultate deosebite la concursurile studentesti de nivel national mai pot primi lunar inca 400 de lei. Prin urmare, un student sau masterand la Universitatea Politehnica Timisoara poate ajunge la o bursa de 1900 de lei pe luna”, a explicat conf.dr.ing. Florin Dragan, prorector UPT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.