Muzica si parada de moda in deschiderea unei expozitii de pictura in bastionul Theresia din Timisoara. Foto si Video

TIMIS. Profesorii de arte plastice din Timisoara si din judet, dar si cativa colegi de-ai lor din vestul tarii, isi expun timp de aproape o luna lucrarile in Bastionul Theresia.

CITESTE SI: Veste buna pentru timisorenii care circula pe una dintre cele mai aglomerate linii de tramvai din Timisoara

Picturi care reprezinta obiective turistice din Timisoara, natura sau portrete, dar si gravuri, toate pot fi vazute in Bastionul Theresia, in cadrul unei expozitii devenite deja traditionala.

In fiecare an Muzeul de Istorie al Banatului impreuna cu Inspectoratul Scolar si cativa sponsori aduc in fata timisorenilor iubitori de arta creatiile profesorilor de arte plastice din oras.


In acest an, la expozitie s-au prezentat aproape 20 de cadre didactice din Timisoara, Sannicolau Mare, Jimbolia, dar si din judetul Alba, fiecare cu cate doua sau trei lucrari. Expozitia va putea fi vizitata pana in 25 noiembrie.

Invit in special scolile sa vina sa viziteze expozitia, in grup organizat, alaturi de cadrele didactice, pentru ca sunt lucrari ale profesorilor lor si odata ajunsi in muzeu, sa le prezentam si celelalte expozitii ale muzeului… Nu am impus o tematica, i-am lasat pe artisti sa isi aleaga lucrarile pentru ca fiecare si-a pus amprenta zic eu mai mult, pentru ca fiecare a adus lucrarea cea mai recenta, cea care ii spune ceva special, cea care reprezinta pentru cariera lui ceva special. Le-am lasat mana libera. Lucrarile mie mi-au placut foarte mult. Anul trecut am avut o expozitie similara, cu foarte multi vizitatori, care a avut succes. Speram sa fie si de aceasta data la fel„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Corina Cranciova, coordonatorul departamentului de pedagogie muzeala al Muzeului National de Istorie al Banatului.

CITESTE SI: Ultima veste despre Spitalul Regional de la Timisoara  

Expozitia a fost deschisa cu reprezentantii artistice ale unor elevi de la Colegiu National de Arta Ion Vidu. Victor Geru, la vioara, Maria Alice Poenaru, la pian, si un duet la chitara al lui Erwin Muller si Sebastian Ile, i-au incantat pe cei prezenti.

Seara s-a incheiat cu o parada de moda a Corinei Hodorog, profesor de arte plastice de la Jimbolia, care este si doctorand in design vestimentar.

Intrarea la „Expozitia de arta plastica a cadrelor didactice din judetul Timis”, din Bastionul Theresia, este libera, iar cei care vin sa vada lucrarile sunt asteptati si cu expozitia de stampile tegulare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.