Surpriza care va lua ochii soferilor care trec prin pasajul Jiul din Timisoara. Inovatia constructorilor

TIMISOARA. Lucrarile de modernizare a pasajului Jiul din Timisoara se apropie cu pasi repezi de final, insa constructorii si primaria au decis sa vina cu o noutate.

CITESTE SICulcusul din santierul de la Pasajul Jiul, din Timisoara. Cine sforaia langa utilaje

Turnarea betonului pe ultimele doua benzi a ajuns aproape de final la pasajul Jiul. Benzile 4 si 5 sunt cele la care se mai lucreaza in acest moment, in timp ce circulatia se desfasoara normal pe celelalte. Primaria si constructorii vin insa cu o solutie inedita pentru ultimele doua benzi, care sa puna mai bine in valoare marcajele care se vor face in zona.

Am decis sa coloram acel beton. E unul mai special care are ingrediente care asigura transmiterea buna a caldurii de la sistemul de degivrare la suprafata. Ca sa nu ramana gri, am hotarat sa gasim o solutie prin care sa se innegreasca, dar in conditii in care sa nu afecteze evident functia de degivrare, care e cea mai importanta… Ma refer la betonul carosabil. La Jiul unde avem degivrare automata, nu se mai pune asfalt peste beton. Ati vazut ca acolo betonul este la nivelul rigolelor, dar, ca sa arate mai bine marcajele s-a ajuns la ideea ca exista posibilitati de a da cu substante speciale, care din toate punctele de vedere fac bine betonului si sunt antiderapante, incat sa poata rezista si la caldura ce se va dejaga cand sistemul se pune in miscare, si care sa permita o evidentiere mai clara a marcajelor decat ar fi daca marcajele ar fi facute peste beton„, a declarat primarul Nicolae Robu.

La pasajul Jiul nu a mai ramas mult de munca conform primarului Nicolae Robu, care spune ca in maxim o luna, daca totul decurge conform planului si vremea va permite executia fara probleme a lucrarilor, se va circula prin pasaj pe toata latimea acestuia.

CITESTE SI: Final de sezon in automobilismul din Timis. Etapa spectaculoasa si plina de neprevazut in raliul de la Cheveres 

Se desfasoara operatiile ultime. Se pregatesc peretii pentru placat si chiar se face placarea propriu-zisa in unele zone. Se placheaza cu granit cred. Se lucreaza la balastare si pietruire la statia de pompare. Se lucreaza la breteaua 1 la asfaltare si cu asta se incheie asfaltarea la bretele. Ce mai e de lucru e sa se amenajeze trotuarele si pistele de biciclete, inspre Incuboxx si Gara de Nord si mici operatii la nivelul intersectiilor, chiar la Incuboxx, la strada Nera si pe Republicii, dar sunt interventii minore„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Tupeu de sofer in Timisoara. ‘Ce-s 435 de lei?’ 

Lucrarile la Pasajul Jiul au inceput anul trecut, iar valoarea totala a investitiei se ridica la peste 7 milioane si jumatate de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.