Ceaune pline cu gulas, carnati, gratare fara numar ori strudele cu mar sau cu ludaie, la Timisoara. Ce festival se pregateste

TIMISOARA. Eveniment inedit la Timisoara. Se pune la cale un super festival, sa te lingi pe degete nu alta. Fiecare etnie care traieste in Timisoara isi va prezenta produsele traditionale, iar timisorenii sunt asteptati in numar cat mai mare sa se infrupte din ele.

CITESTE SI: ‘Au innebunit de cand a inceput scoala!’ Ce se intampla, zi si noapte, in Complexul Studentesc din Timisoara? 

Nu vor lipsi bucatile de carne perpelite pe gratar, nici ceaunele cu gulas sau papricas, dar nici strudelul cu mar sau ludaie precum si alte bunatati pentru care Banatul e faimos. Mancarurile vor fi gatite chiar sub ochii pofticiosilor care sunt asteptati la Muzeul Satului Banatean din Timisoara, la Festivalul Gastronomiei Etnice.

Pe langa mancarurile oferite de reprezentantii ficarei minoritati in parte, la festival vor mai fi si producatori care isi vor vinde aici legumele si fructele, dar si mestesugari care vor sculpta linguri din lemn sau alte obiecte casnice.

CITESTE SI: Se deschid santiere pe mai multe drumuri din judetul Timis. Unul va fi largit la 4 benzi si intra in Timisoara 

Si pentru ca toate acestea nu „merg” decat cu muzica buna, conducerea Muzeului Satului a invitat deja mai multe formatii si interpreti de muzica populara din Banat, apartinand tuturor etniilor reprezentative.

Evenimentul va avea loc in perioada 27-29 octombrie 2017.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.