Liber la lucrari pe cateva strazi din Timisoara care isi asteapta randul la reparatii de ani si ani

TIMISOARA. De ani buni nu au avut parte de reparatii minime, insa acum vor fi schimbate radical. Vorbim de doua strazi din zona de sud a Timisoarei.

CITESTE SI: Actiune fulger aproape de Timisoara. O tona de cannabis pusa la uscat. Ce-au mai gasit politistii de la Crima Organizata 

Primaria a dat ordinul de incepere a lucrarilor pentru strada Versului care margineste doua cartiere, Soarelui si Girocului. Povestea refacerii strazii a inceput inca din primavara lui 2016. Aici urmau sa apara locuri noi de parcare pentru cei care locuiesc in zona si avea sa fie asternut un strat proaspat de asfalt. Lucrarile au fost intarziate un an si jumate din cauza procedurilor birocratice, dar si a mutarii retelei de gaz care trece prin zona.

Pe Versului am dat ordin de incepere a lucrarilor, reteaua de gaz a fost mutata. Valoarea lucrarilor este de 2.041.000 de lei, iar termenul este de 4 luni, dar trebuie sa se inteleaga. Noi dam azi ordinul de incepere a lucrarilor, intr-o situatie fericita se va lucra pana in 10 decembrie, de exemplu. Din decembrie pana in februarie nu se va putea lucra pentru ca este iarna. Atunci firma va avea celelalte doua luni la dispozitie dupa ce trece iarna„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Decizia Primariei Timisoara dupa esecul concertului caritabil la care au platit bilete doar 700 de oameni. Ce se intampla cu evenimentele din oras de acum inainte

Aceasta nu este singura lucrare care se va desfasura in zona. In viitor, un alt santier se va deschide in apropiere, dupa ce un spatiu delimitat de blocuri a fost declarat teren de interes public in ultima sedinta de consiliu local.

Spatiul pe care municipalitatea vrea sa il modernizeze este cuprins intre blocurile de pe strazile Martir Elena Nicoara, Pepinierei si Versului, unde se vor amenaja locuri de parcare.

O alta strada care va intra in sfarsit in reparatii, dupa lupte seculare, este faimoasa strada de pamant Edgar Quinet, pentru care localnicii au facut petitii peste petitii la Primaria Timisoara.

Bietii oameni cred ca nici nu mai cred ca aceasta strada va avea parte de reparatiile generale atat de necesare. In sfarsit am predat amplasamentul catre RSG, termenul e de 3 luni, si valoarea este de 528.900 de lei fara TVA. Nu e o lucrare mare, dar abia acum a ajuns la rand. In cel mult 2 saptamani o sa putem da si ordinul de incepere a lucrarilor„, a spus primarul Nicolae Robu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.