Fosta Cancelarie de Razboi din centrul Timsoarei intra in reabilitare. Va fi inaltata cu un etaj

TIMISOARA. Tencuiala pica de pe ea, acoperisul s-a deteriorat si a ajuns sa arate dezolant pentru un imobil din centrul Timisoarei, insa in curand aceasta problema va fi rezolvata.

CITESTE SI: Timisoara ca o imensa scena la cel mai mare festival de arta contemporana din Romania. Foto 

Este vorba despre cladirea de pe strada Vasile Alecsandri de la numarul 1, care a adapostit Cancelaria de Razboi, cladire pe care primaria anunta inca din urma cu cateva luni ca o va reabilita. In sfarsit, municipalitatea a predat amplasamentul, iar firma care a castigat licitatia va putea sa se organizeze pentru a trece la treaba.

In circa 2 saptamani vom emite ordinul de incepere a lucrarilor. O sa vedem ce o sa se potriveasca. Inca nu am discutat un grafic cu ce se va face acolo, insa se va lucra si in acest an. Daca vor fi situatii in care nu se poate lucra din motive justificate, in care s-ar impune o cercetare arheologica sau din motive meteo, vom suspenda lucrarile daca va fi nevoie. In momentul in care va necesita o relocare pentru cei de la PMP, o vom face„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Municipalitatea a stabilit insa ce tipuri de lucrari se vor face la aceasta cladire si ce destinatie va avea dupa reabilitare.

In primul rand facem consolidare si suprainaltare penrtu ca aceasta cladire este singura de pe acel aliniament mai joasa decat celelalte. O vom aduce la nivelul celorlalte si ea se va potrivi in diverse functii in domeniul cultural. Nu am vrea sa ne indepartam de la acest obiectiv. Am vrea sa avem un intreg in acea zona de spatii amenajate in domeniul cultural. Si curtea va fi amenajata„, a spus primarul Nicolae Robu.

Pe langa aceasta cladire, in 2018, municipalitatea va incepe lucrarile de renovare la cladirea Primariei Vechi, imobil ce va fi reabilitat cu bani din bugetul local.

La licitatia pentru reabilitarea cladirii au participat patru firme, iar pretul cel mai scazut l-a oferit Alex Dia Construct, 2.681.299 lei, ceea ce reprezinta 64% din pretul estimat initial, de 4 milioane de lei. Termenul de executie a lucrarii este de 24 de luni, dupa care imobilul ar putea intra si in circuitul turistic

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mda, deci de azi in 240 de luni putem spera, ca cei care apuca, o sa vada….