Poli ramane in continuare fara bani de la autoritatile locale. Ce hartie a primit Primaria Timisoara

TIMISOARA. ACS Poli Timisoara a ajuns pe loc de play-off dupa victoria cu Dinamo, insa victoriile din teren nu aduc si triumfuri in afara acestuia. Echipa nu va putea fi finantata, deocamdata, de la bugetul local, dupa ultima hartie primita de Primarie de la factorii de decizie.

CITESTE SI: Baricada de pe Martirilor ar putea ramane in picioare, la Timisoara. De ce nu s-ar mai demola 

Primaria Timisoara a cerut un punct de vedere Consiliului Concurentei in legatura cu finantarea de catre autoritatile locale a clubului ACS Poli Timisoara. Raspunsul de la Consiliu nu este deloc incurajator pentru formatia banateana, care deocamdata va ramane fara bani de la Consiliul Local.

In ceea ce priveste clubul sportiv ACS Poli Timisoara, retinem faptul ca acesta este un club profesionist de fotbal. Mentionam ca, potrivit practicii decizionale a Comisiei Europene, cluburile profesioniste de fotbal constituie intreprinderi, ca urmare a faptului ca desfasoara activitate economica in cadrul mai multor piete, precum: transferul jucatorilor profesionisti, publicitate, media, sponsorizari, vanzare de bunuri.
Prin urmare, alocarea de fonduri clubului sportiv ACS Poli Timisoara de catre Consiliul Local Timisoara este susceptibila a reprezenta o masura de ajutor de stat. In plus, dorim sa atragem atentia ca nu doar finantarea nerambursabila poate implica ajutor de stat, ci si orice facilitate acordata de autoritatile locale/centrale, ca de exemplu eventualele scutiri de plata unor taxe, redevente/chirii pentru infrastructura sportiva utilizata, majorari de capital, etc.” se arata in scrisoarea transmisa de Consiliul Concurentei primarului Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu spune ca va respecta legea fara indoiala, dar asteapta ca masura cu care este tratata Timisoara sa se aplice si pentru alte cluburi care primesc finantare de la autoritatile locale.

CITESTE SI: Ieri a facut praf un BMW pe soseaua Timisoara-Arad, azi s-a izbit de un pom 

Problema este urmatoarea. Intr-o tara care nu are foruri legiuritoare teritoriale, e normal ca intr-un loc sa se functioneze intr-un fel, si in altul in altfel? Ori avem toti dreptul sa finantam cluburi profesioniste, ori nu avem. Normal e sa nu aiba nimeni, pentru ca altfel suntem intr-o competitie inegala. Eu aici doresc limpezime. Eu vreau legi foarte clare… In consecinta, stim un lucru, si eu nu o sa pun un proiect de hotarare in CL pentru finantare cat ni se spune ce am citit. Pe aceasta idee a ajutorului de stat au avut dreptate juristii din Primarie, numai ca ei nu puteau sa demonstreze ca au dreptate, pentru ca niciunde nu am gasit aceste lucruri„, a completat Nicolae Robu.

In urma cu o saptamana edilul anunta ca ACS Poli Timisoara a fost salvata momentan cu doua imprumuturi de cate 100 de mii de euro, dar si prin sponsorizarile care au venit de la alti opt oameni de afaceri locali. Cu acesti bani, au fost achitate la zi toate restantele pe care clubul le avea de platit.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. domnule robu unde sint investitorii dati echipa nu va mai bateti joc de poli si de timisoara sa ia dracu consiliul concurentei cine sint acesti tembeli care sint impotriva orasului