Scolile din judet, controlate la sange. Un colegiu din Timisoara are cele mai mari probleme

TIMISOARA. Au mai ramas aproape doua saptamani pana cand clopotelul va suna pentru prima data in anul scolar 2017-2018, iar autoritatile intensifica controalele in toate unitatile de invatamant.

CITESTE SI: Moderna si incapatoare. Detalii despre cum va arata noua maternitate ce se construieste la Timisoara

Inspectoratul Judetean Timis in colaborare cu institutiile de control de la nivelul judetului Timis au desfasurat mai multe actiuni de control in aceasta vara in diferite unitati de invatamant din judet. Majoritatea scolilor si gradinitelor din judet sunt in regula, insa sunt si unitati de invatamant care nu au fost puse la punct.

Cele mai mari probleme au fost sesizate la Colegiul Tehnic Azur, liceu in care invata aproximativ 400 de elevi.

Cladirea in sine este problema. Etajul este in stare de degradare destul de avansata, avand probleme la acoperis. Ca atare tavanele au infiltratii si ultimul etaj a si fost inchis. Se vor utiliza doar salile de clasa de la parter si cele neafectate. De asemenea nici cantina nu va functiona, si acolo fiind vorba tot de infiltratii. Are autorizatie cu termene de remediere„, a declarat Liana Tripsca, director adjunct DSP Timis.

 

CITESTE SI: Pestera concertelor de la Romanesti primeste noi locatari. Ce vor gasi spectatorii la evenimentul din aceasta toamna 

Directia de Sanatate Publica a verificat 31 de licee si scoli gimnaziale, dintre care 26 in mediul urban si 5 in mediul rural, dar si cinci gradinite. In urma verificarilor sunt 9 unitati de invatamant nu au autorizatie de functionare si 24 care au primit notificare negativa.

Problemele la scoli cu notificare de certificare a conformitatii negativa sunt lipsa apei curente, cladiri degradate pe exterior, unele chiar si pe interior, numar de grupuri sanitare insuficient pentru numarul elevilor care isi desfasoara activitatea in acele unitati scolare. Cam acestea sunt prioritare, ca si deficiente, pentru care nu se pot acorda autorizatii sanitare„, a declarat Luminita Raveanu, director DSP Timis.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar au explicat ce se va intampla cu scolile care au fost neautorizate si cu cele care au primit notificare negativa.

In momentul de fata sunt 9 scoli neautorizate, dintre care 6 au probleme cu documentatia depusa, dar conditiile sunt in regula. Una dintre scolile respective este cuprinsa in programul PNDL, deci ca atare speram ca pana anul viitor sa se rezolve situatie, si gradinita, respectiv scoala primara de la Folea, care apartine comunei Voiteg, acolo intr-adevar sunt probleme. Solutia cea mai buna ar fi transportarea acestor copii la scoala Voiteg… Lipsa autorizatiei de functionare inseamna ca ea functioneaza pe responsabilitatea directorului, dar inca o data spun ca conditiile de functionare improprii exista doar la cele doua unitati de la Folea. Restul depinde de documentatie, copiii invata chiar in conditii foarte bune„, a spus Francisc Halasz, inspectorul scolar general adjunct.

CITESTE SI: Accident grav pe o autostrada in vestul tarii. Tineri raniti 

In anul scolar 2017-2018, vor incepe scoala aproximativ 92.000 de elevi in judetul Timis, in 590 de unitati de invatamant. In 50 dintre acestea se prepara si se si serveste hrana, dintre care 41 sunt in sistemul de invatamant de masa, iar 9 in invatamantul particular.
Dintre scolile din judet, 137 sunt asigurate cu paza umana, iar 286 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video. Alte 293 de unitati de invatamant nu au nici paza umana si nici nu au sisteme de supraveghere video, dintre care 197 sunt gradinite si 96 sunt scoli primare si gimnaziale.

sursa foto: radiotimisoara.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.