Raza de speranta pentru ACS Poli Timisoara. Patru investitori in discutii pentru a veni alaturi de club

TIMISOARA. Situatia financiara de la ACS Poli Timisoara este cunoscuta de toata lumea. Fara sprijin din partea autoritatilor locale, cu datorii catre stat, dar si catre jucatori, clubul timisorean este cautat de investitori.

CITESTE SI: Accident in apropiere de Timisoara. Un sofer a vrut sa vada daca e mai tare decat trenul

Cel putin asta sustine primarul Nicolae Robu, intr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook. Edilul aminteste si de aceasta data de „razboiul” cu Curtea de Conturi si de faptul ca in ultimii ani clubul a fost tinut in viata „prin multa zbatere a noastra, a unei maini de oameni si prin bunavointa unui numar redus de agenti economici locali”.
Primarul Timisoarei spera insa ca ACS Poli va fi adus in curand pe linia de plutire cu ajutorul unor investitori cu care a discutat, insa nu da niciun nume.

In situatia data, avand in vedere si lotul, considerat bun, de toata lumea fotbalistica, clubul este curtat de mai multi investitori potentiali. Confirm ca am avut personal discutii, astazi, cu doi posibili investitori, dar si anterior cu alți doi. Le-am aratat tuturor deschidere totala spre colaborare, sub principiul firesc:
„Dreptul la decizie si participarea la beneficii sunt functie de aportul la sustinerea activitatii clubului”, asa cum am facut-o cu consecventa -e drept: pana acum fara succes- inca din 2012, cu toti cu care am ajuns sa discut si cu toti carora m-am adresat in termeni generici.
Nu am incheiat nicio întelegere ferma cu nimeni, asteptam din partea tuturor pasul doi, asa cum l-am stabilit cu fiecare in parte. Sper ca el sa fie facut cat mai curand. Atat pot spune si atrag atentia ca tot ce apare in presa in plus, reprezinta simple speculatii / zvonuri / fantezii.„, scrie primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Atentie, soferi din Timisoara si din judet. Restrictii pe mai multe drumuri nationale din vestul tarii si pe autostrada 

ACS Poli Timisoara joaca sambata, de la ora 18.30, in deplasare, partida din etapa a saptea a Ligii 1, impotriva formatiei Gaz Metan Medias. Inaintea acestei runde, formatia timisoreana este pe locul 9 in Liga 1, cu 7 puncte.
Mai jos va prezentam integral comunicatul primarului Nicolae Robu.

Clubul de Fotbal ACS Poli Timisoara a trecut prin mari dificultati incepand din 2015, cand Curtea de Conturi a calificat drept ilegala finantarea sa de catre Primarie si Consiliul Judetean -caz unic in tara!
De atunci si pana in prezent, echipa a fost tinuta in viata prin multa zbatere a noastra, a unei maini de oameni si prin bunavointa unui numar redus de agenti economici locali.
La ora actuala, situatia financiara a clubului nu este roza -inca nu poate beneficia de bani de la Primarie datorita opozitiei consilierilor locali PSD si ai acolitilor – si acest lucru trebuie sa fie stiut de toata lumea!-, care profita de ambiguitatile din OUG nr 28 / mai 2017, promovata cu atata tam-tam de prim- ministrul de atunci – tot un psd-ist!-, Sorin Grindeanu – o tampenie, pur si simplu!-.
Situatia nu este, insa, nici chiar neagra, cum o prezinta unii! Mai precis, datoriile totale ale clubului sunt printre cele mai mici din Liga I ! Insa… lipsesc lichiditatile si si posibilitatile de imprumutare pana la incasarea ratei 2 din drepturile TV (cca 720 000 euro) si aici e, de fapt, problema!
In situatia data, avand in vedere si lotul, considerat bun, de toata lumea fotbalistica, clubul este curtat de mai multi investitori potentiali.
Confirm ca am avut personal discutii, astazi, cu doi posibili investitori, dar si anterior cu alti doi.
Le-am aratat tuturor deschidere totala spre colaborare, sub principiul firesc:
„Dreptul la decizie si participarea la beneficii sunt functie de aportul la sustinerea activitatii clubului”, asa cum am facut-o cu consecventa -e drept: pana acum fara succes- inca din 2012, cu toti cu care am ajuns sa discut si cu toti carora m-am adresat in termeni generici.
Nu am incheiat nicio intelegere ferma cu nimeni, asteptam din partea tuturor pasul doi, asa cum l-am stabilit cu fiecare in parte. Sper ca el sa fie facut cat mai curand. Atat pot spune si atrag atentia ca tot ce apare in presa in plus, reprezinta simple speculatii / zvonuri / fantezii.
Pana una-alta, aceeasi mana de oameni, asiguram, in aceleasi conditii de pana acum -grele conditii!-, tinerea echipei in viata! Fiti alaturi de noi, dragi polisti adevarati! Prietenul la nevoie se cunoaste!
Hai Poli!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.