Turistii straini din ce in ce mai atrasi de Timis. Locul ocupat intre cele mai vizitate judete din tara

TIMISOARA. Timisoara si judetul Timis sunt din ce in ce mai cautate de turistii straini, iar multi dintre acestia raman mai mult de o noapte la hoteluri. Numarul mare de vizitatori veniti in judet au dus Timisul in topul celor mai vizitate judete din tara, o ierarhie in care nu este inclusa capitala tarii.

CITESTE SI: Faimos hot de buzunare din Timisoara, ruda a Frusinei, filmat in timp ce intra peste o familie, intr-un apartament. Video 

Odata cu castigarea titlului de Capitala Culturala Europeana in anul 2021, Timisoara, dar si judetul Timis, au devenit mult mai atractive din punct de vedere turistic. O arata si statisticile la nivel national. In primul semestru din 2017, Timisul a fost vizitat de 50.655 de turisti care s-au si cazat in diferite hoteluri din judet si au ramas mai mult de o noapte.

Cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut este una semnificativa, iar aceasta a facut ca Timisul sa urce un loc in topul celor mai cautate judete de catre turisti in 2017.

CITESTE SI: Imagini spectaculoase filmate pe autostrada Lugoj-Deva. VIDEO 

Procentul de crestere a numarului de turisti straini, cazati in hoteluri in judetul Timis, in prima parte a anului 2017, fata de aceeasi perioada a anului 2016 este 24,4 la suta. Daca in 2016 Timisul se afla pe locul 3, in spatele Brasovului si Sibiului, iata ca in prima parte a anului curent am recuperat un loc, depasind Sibiul la acest indicator. Procentul de crestere este de asemenea unul mai mult decat incurajator, fiind de trei ori mai mare decat media nationala. In conditiile in care judetul are practic o singura destinatie turistica de nivel international – Timisoara, spre deosebire de Brasov, Sibiu sau Constanta, rezultatele sunt extrem de bune„, scrie pe pagina sa viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu.

CITESTE SI: Nervi intinsi, claxoane si cozi infernale. Cum se circula in prima zi in care e inchis Pasajul Jiul, la Timisoara 

La Timisoara, reprezentantii municipalitatii sunt constienti ca in anii care vor urma acest trend de crestere se va pastra si in acest sens se fac eforturi pentru a le oferi turistilor cat mai multe facilitati. Inca se cauta loc pentru o parcare rezervata autocarelor, iar doi consilieri locali vor ca turistii sa aiba in viitor si City Card-uri, prin care sa primeasca diferite reduceri la transport sau la vizitarea obiectivelor turistice.

De la inceputul lunii iulie, turistii care vin la Timisoara pot sa foloseasca si bicicletele din cadrul proiectului VeloTM, daca isi achizitioneza cardurile de la punctele de distributie ale Societatii de Transport Public Timisoara.

sursa foto: zf.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.