Se munceste de zor la Popa Sapca. In ce stadiu sunt lucrarile la cel de-al doilea mare pasaj din Timisoara

TIMISOARA. Daca pasajul Jiul a fost inchis pentru aproape o luna pentru a se face ultimele lucrari necesare pana la punerea sa in functiune la anvergura completa, si la pasajul Popa Sapca se lucreaza de zor. Cel putin asta sustin reprezentantii municipalitatii.

CITESTE SI: Britanicii isi iau ramas-bun de la Big Ben. Simbolul Londrei va fi redus la tacere

Muncitorii lucreaza deocamdata la finalizarea retelelor de utilitati din zona de pe langa pasaj. Tevile care fac parte din aceste retele sunt montate cu ajutorul unei macarale de mari dimensiuni, operatiunea fiind facuta pe strada Demetriade. Imaginile au fost postate de primarul Nicolae Robu pe pagina sa de facebook.

Se fac ultimele operatii de realizare a retelelor de utilitati si a inceput montarea primelor elemente prefabricate ale noului pasaj. Mentionez ca piesa din care se vede putin in prima poza in partea stanga a imaginii -o „aripioara”- este identica cu cea aflata putin mai la dreapta, asta asa, ca sa ne facem o imagine asupra adancimii pana la care se ajunge cu lucrarile, de fapt. Reiterez: desi termenul contractual este aprilie 2018, facem tot posibilul ca pasajul Popa Sapca sa fie finalizat pana la venirea iernii, ceea ce inseamna cu jumatate de an mai devreme„, a scris Nicolae Robu pe pagina sa de pe reteaua de socializare.

Posted by Nicolae Robu on 14 August 2017

Intreaga operatiune care urmeaza sa fie facuta la pasajul Popa Sapca a fost descrisa in urma cu cateva zile de viceprimarul Dan Diaconu, dupa ce elementele noi ale pasajului au fost aduse in zona Popa Sapca.

Practic, toate elementele deja construite separat ale podului vor fi aduse in santier pentru montaj. Aripile de racordare cu terasamentul au fost deja transportate si vor fi montate in zilele urmatoare. Vor urma culeele si celelalte elemente de structura ale pasajului. Odata cu intreruperea traficului feroviar programata incepand cu 21 august, in 4 zile pasajul va fi practic construit complet„, a notat viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: Vestea mult asteptata despre Centrul de Mari Arsi din Timisoara. Cand isi deschide portile? 

La inceputul lunii iulie, primarul Nicolae Robu anunta primirea avizului de la CFR care va insemna oprirea trenurilor pentru o saptamana, cu incepere din 21 august, timp in care se va monta noul pod la Popa Sapca care va avea o structura metalica de 25 m lungime si 4,4 m latime.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Chinezii mai construiau o Timisoara pana acum.