Flacari pe Spitalul Judetean din Timisoara? Pompierii vor putea ajunge pana la ele dintr-o miscare

TIMISOARA. Pompierii din Timisoara vor primi in acest an noi dotari care sa ii ajute in interventiile la mare inaltime.

CITESTE SIZece drumuri importante din judetul Timis intra in reparatii! 

Timisoara are in prezent 628 de cladiri mai inalte de 4 etaje, insa orasul este in continua schimbare, iar dezvoltatorii imobiliari au inceput sa ridice si imobile de peste 15 etaje. In cazul unor incendii la cladirile mai inalte, pompierii nu pot in acest moment sa intervina cu prea mare succes.

Municipalitatea urmeaza sa achizitioneze o masina de interventie si salvare de la inaltimi, care apoi va fi predata Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Din bugetul local a fost alocata suma de 3810000 lei pentru cumpararea masinii.


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a mai primit anul trecut de la Consiliul Judetean o platforma de interventii cu care pompierii ar putea ajunge in zone inalte in cazul in care ar izbucni un incendiu.

CITESTE SIAlerta in Timis! Baraj de politie SPART de un tanar care a reusit sa dispara. Ce ascundea? 

Nu doar Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta va beneficia de inzestrare noua, ci si Formatiunea de Interventie Rapida pe baza de voluntariat SALVO. Primaria a alocat 243 de mii de lei care vor fi utilizati pentru cumpararea a trei masini de interventie care sa fie folosite de voluntari.

CITESTE SI: Accident grav pe Autostrada Vestului, nu departe de Timisoara! Ce a patit o soferita?

In acest moment SALVO are in folosinta trei masini de interventie a caror durata de exploatare maxima a fost depasita iar reparatiile la aceste autovehicule sunt foarte costisitoare. Este vorba despre o Dacia Supernova din fabricata in 2001, o furgoneta din 2003 si un minibus fabricat in 1985.
Formatiunea SALVO a fost infiintata in 2002, are in prezent 90 de voluntari in componenta si are peste 300 de interventii pe an.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.