Porneste razboiul impotriva tantarilor! Cand incepe dezinsectia la Timisoara?

TIMISOARA. Timp de trei ani Timisoara nu a avut parte de o dezinstectie facuta ca la carte, insa lupta cu tantarii nu a fost abandonata in totalitate.

CITESTE SI: Hotii care au dat lovitura la un magazin din centru, la Timisoara, descoperiti cu ajutorul cetatenilor. Ce a facut mama unuia dintre ei? VIDEO! 

In aceasta saptamana Primaria ar putea semna un contract pentru dezinstectie si deratizare cu un operator specializat. Joi vor fi deschise ofertele pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de acest serviciu la Timisoara. In cazul in care nu vor exista contestatii, in oras s-ar putea incepe eliminarea insectelor nesuferite in luna august.

Daca totul decurge bine, daca nu exista constestatii, atunci e posibil ca undeva pe la mijlocul lui august sa putem sa beneficiem de noul contract. Daca din nou vor fi tergiversari, cereri de clarificare, din nou putem rata dezinsectia, deratizarea si pentru acest an, si e pacat pentru ca apar sobolani in oras. Nu e vorba de dezinteres al nostru, ci de faptul ca nu putem actiona. Nu este facut un plan, dar se va incepe de peste tot. O sa dau ca si cuvant de ordine intrarea in forta ca sa recuperam ce nu s-a facut in 3 ani. Se va face si din aer, dar nu as putea sa va spun cat„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Chiar daca o firma va castiga aceasta licitatie, exista posibilitatea ca aceasta sa nu isi poata duce intelegerea pana capat, din cauza procesului pe care Primaria il are de trei ani cu Romprest.

CITESTE SI: E oficial! Vom avea PASAJ SUBTERAN pe sub doua cartiere, benzi de circulatie suplimentare si mii de locuri de parcare in apropiere de centru, la Timisoara! 

Am organizat o licitatie in regim de forta majora pentru a raspunde nevoii de deratizare, dezinstectie, dezinfectie celei mai stringente, ca sa ma exprim astfel. Dar nu avem un contract larg asa cum este nromal sa existe intr-un oras de talia Timisoarei pentru a cuprinde tot ce inseamna deratizare, dezinsectie , dezinfectie. Acum este gandit contractul pe principiul clauzei suspensive. Inseamna ca derulam activitatea in mod normal, dar daca in instanta, cumva, primaria va pierde si instanta va hotari ca nu poate continua contractul pe care il vom semna in urma actualei licitatii, atunci activitatea respectiva se va sista brusc”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Primaria Timisoara este la al doilea an consecutiv in care semneaza un contract de dezinsectie in regim de forta majora. Anul trecut municipalitatea a fost obligata sa apeleze la aceasta varianta din cauza aparitiei virusului Zika.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Doamne, astia-s chiar tâmpiți? ??Ce dracu se grăbesc atâta? Nu puteau aștepta pina-n …DECEMBRIE???

  2. 1. Rozatoarele sunt deja prezente si … sunt si foarte active;
    2. Probleme in plus:
    – Curatirea canalelor de scurgere ale orasului! Opresti langa o gura de canal si simti „mirosurile (post … ) emanate de 1/2 din cartier”.
    – Gropile, adanciturile (post reparatii) din ce in ce mai dese, nesemnalizate, nereparate, carosabil „in lucru intre 9.oo si 15.3o” (arareori si dupa) nesemnalizate, neprotejat (vezi Spl. Titulescu… .
    Ma intreb, daca iti „rupi masina” cu cine va trebui sa te razboiesti (prin tribunale)? Am avut „neinspratia” sa-i intreb pe muncitori de ce lasa „totul in vraiste”: raspunsul (cu lopata in mana) pe tot agresiv, iritat: vezeti de drum baaa!

  3. Mi se pare incredibil ce a ajuns Timisoara. Unele tari fac insule in forma de palmieri si nu noi nu suntem in stare sa stropim impotriva tantarilor la timp. Adica vine frigul mai un pic si 2 luni de vara si o luna de primavera cand a fost foarte cald si au fost active tantarii nu s-a facut nimic….
    Nu exista nici o scuza indifferent de ce litigii sunt invocate de Primarie, etc… constat ca actuala conducere a primarieri nu este in stare sa faca lucrurile care sunt necesare, indifferent cat de greu o fi sau nu.

  4. Hello,nice share.
    free cccam http://iptvserver.us