Un loc de joaca din centru isi schimba infatisarea! Cate alte spatii pentru copii au fost modernizate la Timisoara si cum arata? GALERII FOTO!

TIMISOARA. Nu numai parcurile mari intra in modernizare la Timisoara. Municipalitatea vrea sa se asigure ca si copiii din oras au unde sa se joace si o pot face in deplina siguranta.

CITESTE SI: Moment istoric pentru Timisoara! Se reia navigatia pe Bega! Ce s-a intamplat? 

Numai in prima jumatate a acestui an, trei locuri de joaca, la care s-a inceput lucrul in toamna anului trecut, au fost finalizate, suma investita apropiindu-se de o jumatate de milion de lei.

Locul de joaca de pe strada Rachetei a costat aproape 122.000 de lei. Directia de Mediu a instalat in zona suprafata de joaca, cimentul de alta data fiind inlocuit cu tartan. Au fost montate tobogane, trei jucarii cu arc, trei leagane duble, un sistem de catarat pe sfori, un balansoar, opt banci, dar si un foisor. Fata de cum arata inainte de modernizare, locul de joaca beneficiaza si de o groapa de nisip.

Locul de joaca de pe strada Sirius a fost si el finalizat. Si aici au fost montate noi echipamente de joaca, insa in numar mai mic. Spatiul fiind mai redus au fost montate doua jucarii cu arc, doua leagane duble, sistemul de catarat pe sfori, 4 banci si tot atatea cosuri de gunoi si un foisor. De asemenea, si aici a fost infiintata o groapa de nisip pentru cei mici, iar in zona dinspre strada a fost instalat un gard de lemn.

CITESTE SI: Calatorii vor fi luati din Gara de Nord si dusi cu autobuzul in Gara de Est, la Timisoara, ca sa ia trenul. Ce se intampla? 

Al treilea loc de joaca pus la punct de Directia de Mediu este cel de pe strada Brandusei, unde investitia a doat de168.453 de lei. Suprafata de joaca a fost pavata cu dale si au fost amenajate alveole sub echipamente pe are au fost lipite placi de tartan. Aici a fost instalat un complex de tobogane, cate doua jucarii pe arc si leagane duble, doua balansoare si un sistem de catarat de lemn pe sfori. Pe langa toate acestea au fost adaugate un leagan tip cuib de pasare, un sistem de echilibristica, un joc inteligent X-0, o casuta, un tunel, 22 de banci si tot atatea cosuri de gunoi. Nici de aici nu lipseste groapa cu nisip.

CITESTE SI: Sa mutam traficul sub pamant, la Timisoara! Vom avea o salba de pasaje subterane? Unde vor fi construite? 

Lucrarile la locurile de joaca din oras vor continua si in perioada urmatoare, iar municipalitatea si-a stabilit deja urmatoarele tinte.

Plavosin/Pompiliu Stefu – Iepurelui/St. O. Iosif – Martin Luther / George Cosbuc / Punctele Cardinale sunt doar 3 dintre locatiile in care continuam programul de reabilitare a locurilor de joaca din Timisoara. Un astfel de proiect presupune echipamente noi de joaca, reabilitarea aleilor, tartan in jurul echipamentelor, spatii verzi amenajate, mobilier urban„, scrie pe pagina sa de Facebook viceprimarul Dan Diaconu.

In cazul parcului din apropierea fantanii de la Punctele Cardinale, deja a fost imprejmuit locul in care vor incepe lucrarile si a fost si curatat. Probleme sunt insa la banci sau cosuri de gunoi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Poate reusiti si prin Parcul Bucovina sa faceti ceva, pana nu imi pleaca copilul la facultate…