Un proiect mort si ingropat in urma cu un an revine la viata in Timisoara. FOTO!

TIMISOARA. Iubitorii sporturilor extreme insista de ani buni pentru a avea un loc al lor unde sa isi practice pasiunea, iar visul poate deveni in scurt timp realitate.

CITESTE SI: Esti angajat in Timisoara sau in judet si vrei sa afli daca iti este platita asigurarea medicala? Iata unde poti sa verifici cu un click! 

In urma cu aproape trei luni, primarul Nicolae Robu spunea ca Primaria nu a abandonat ideea unui skatepark pe locul celui vechi din Parcul Central, catre B-dul Republicii, insa in acel moment nicio lucrare nu putea fi facuta deoarece municipalitatea astepta o decizie a instantei.

Nu am abandonat intentia de a realiza un skatepark in Parcul Central. Din pacate nu am putut sa ducem proiectul la bun sfarsit deoarece firma care a castigat licitatia nu a vrut sa implementeze proiectul. Am fost nevoiti sa mergem in instanta. Am castigat in prima instanta si in 12 mai avem termenul de recurs„, spunea primarul Nicolae Robu la acea vreme.

CITESTE SI: Candva cel mai mare SPA din Europa, azi o ruina in Banat! Jurnalist britanic socat de ce a gasit: Ar trebui sa le fie rusine autoritatilor 

Situatia s-a schimbat de atunci. Municipalitatea a castigat procesul, iar primarul spune ca Timisoara va avea un skatepark nou nout in acelasi loc.

Am castigat procesul. Noi o sa scoatem la licitatie proiectul dupa ce il ajustam. Executantul a semnalat, in mod corect, anumite scapari ale proiectului. O sa avem skatepark. Acum se asteapta din partea proiectantului sa faca ajustarile respective, ca au fost niste mici scapari si imediat dam drumul la licitatie. In mod normal in 5-10 luni am putea avea skatepark in mod sigur„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Taranul producator, mai aproape de consumator! Timisul va avea primul centru de colectare legume-fructe 

In acest moment locul pe care ar trebui construit skatepark-ul este plin de buruieni sau crengi rupte din copacii din zona. Scarile care asigurau candva coborarea dinspre trotuar catre zona de skate sau trecerea catre Parcul Central au fost demolate. De asemenea, au fost facute sapaturi pe marginea dinspre bulevardul Republicii. In partea de vest a parcului se afla o rampa dubla pentru skateboard sau biciclete.

Pana la finalizarea lucrarilor pentru skatepark-ul din Parcul Central, iubitorii de sporturi extreme isi pot exersa miscarile pe placa sa biciclete in skatepark-ul din spatele salii Constantin Jude, cel pe care Primaria l-a mutat acolo din Parcul Padurice, la inceputul lunii mai.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.