Politia Locala a intrat la apa la Timisoara. Primele patrulari cu salupa din dotare. FOTO!

TIMISOARA. Politia Locala poate sa patruleze acum si pe Bega. Salupa adusa la Timisoara in urma cu aproape doua saptamani a fost lansata la apa.

CITESTE SI: Atentie, soferi! Va fi NEBUNIE IN TRAFIC, la Timisoara. Interzis cu masinile pe mai multe strazi,in zona de nord, timp de o luna

Patrularile cu salupa au inceput de marti si se vor desfasura in doua schimburi. Ambarcatiunea de 29.000 de euro a primit toate aprobarile necesare, iar  cinci politisti locali din cadrul Biroului Patrulare Navala au sustinut examenul de permis pentru a putea circula pe apa, pe care l-au trecut cu brio. Politistii locali vor patrula in doua schimburi, dupa-amiaza si noaptea, si vor monitoriza tot ce se intampla pe malurile canalului Bega.


Chiar din primele ore de patrulare, agentii au gasit copaci uscati cazuti in apele canalului, PET-uri, dar si alte obiecte aruncate in Bega. Politia Locala va initia in perioada imediat urmatoare o actiune de igienizare a malurilor si a luciului de apa, cu politisti locali, pe baza de voluntariat, la care vor fi angrenati si reprezentanti ai Directiei de Mediu din cadrul Primariei si ai societatii de salubrizare Retim.

CITESTE SI: Accident violent! Masina izbita in plin de un tren, in Timis 

Politia Locala Timisoara este prima din tara care are in dotare o salupa cu care patruleaza pe apa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Interesanta initiativa, desi cam costisitoare, semnalarea copacilor cazuti putea fi facuta de oricine se plimba pe mal, (cei care pescuiesc pot da chiar informatii amanuntite despre viitorii copaci care se vor prabusi in Bega) totusi tin sa precizez ca ACTIUNEA pe malurile Begai, are loc mai ales in zona cluburilor, (Capite & etc), unde, culmea nu vezi picior de PL. Parerea mea, data viitoare cand se vor mai aduna bani de investitii, Robu sa aiba in vedere dotarea PL cu o patrula calare, care ar fi MUULT mai pitoresca si utila, mai ales in zona parcurilor si a malurilor Begai.

  2. Evident ca patrularea pe Bega nu are nici un sens; sa curete Bega de peturi??? Serios??? Cu asta se ocupa Politia plutitoare, cu curatarea Beghii?!